Azerbaycan Milletvekili Pashaveya Belediyenin Projelerine Hayran Kaldı

Aksaray Haberleri - 14.11.2016 - 14:25

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, bir programa katılmak için Aksaray’a gelen Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva’yı eşi Hasibe hanımla birlikte ağırladı.

Azeri Milletvekili Ganira Pashayeva ve beraberindeki hanımlar, Başkan Yazgı ve eşi Hasibe hanımla tarihi Zinciriye Medresesinde bir araya geldi. Başkan Yazgı, Milletvekili Pashayeva’ya Medrese içinde yer alan Ebru atölyesi,okuma salonu ve kütüphaneyi gezdirerek Medrese hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Azmi Milli Un Fabrikasına geçen Başkan Yazgı ve misafirler, burada da fabrikayı gezerek geçmişten günümüze kadar gelen fabrika hakkında önemli bilgiler aldılar.

Gezi kapsamında, restoresi devam eden 2. Kılıçaslan hamamı ziyaret edildi. Başkan Yazgı burada konuklara tarihi hamam hakkında bilgi verdi. Ardından da Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi ve Tematik Park projesine geçilerek, bu önemli proje Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva ve beraberindeki hanımlara tanıtıldı.

Başkan Yazgı Aksaray Belediyesi olarak Kadınlara yönelik çok büyük projelerin hayata geçirildiğini belirterek bunlardan birinin de Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi ve Tematik Park projesi olduğunu kaydetti. Başkan Yazgı ve beraberindeki hanımlar, ADESE’ de bulunan AKMEK Sanat Atölyesinde hanımlar tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdiler.

Hasibe Yazgı, günün anısı olarak Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva ve Yazgül Abdıyeva’ya AKMEK’te hazırlanan tablolardan hediye etti.

Başkan Yazgı ve konuklar daha sonra Seyir terasına çıkarak burada gezi ve incelemelerde bulundular. Buranın çok güzel bir tasavvuf müzesi olacağı konusunda görüş belirttiler.

Konuklar ardından da Somuncu Baba Külliyesine geçerek minyatür Somuncu Baba müzesini gezdiler. Müze görevlisi, Somuncu Baba’nın hayatı konusunda Azeri vekil Pashayeva ve hanımlara bilgi aktardı.

Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva ve beraberindeki hanımların Somuncu Babanın kabri başında dua etmesi ile gezi programı sona erdi.

Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva ile KGK Başkanı Aysun Akkurt ve beraberindeki hanımlar, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe hanıma teşekkür ettiler.

Aksaray Haberleri Bayram süresince sağlık hizmetleri aralıksız sürecek

Aksaray Haberleri Malatya İnönü Üniversitesi’nde sıfır atık hamlesi

Aksaray Haberleri Başkan Şansi yetimlerle Ramazan sofrasında buluştu

Aksaray Haberleri Kadirli’de feci kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Aksaray Haberleri Bakan Güler: Güçlü ordu ve devlet, güvenliğimizin teminatıdır

Aksaray Haberleri AB’den nükleer atılım: 330 milyon euroluk destek

Aksaray Haberleri Galatasaray, Anfield’da ağır yenilgiyle Devler Ligi’ne veda etti

Aksaray Haberleri Batman’da yedi mahalleyi rahatlayacak yol açılıyor

Aksaray Haberleri Bayram öncesi market denetimleri

Aksaray Haberleri Resmi Gazete’de yayımlandı: Çok sayıda atama ve görevden alma kararı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021