ATSO Başkanı Ahmet Koçaş’tan Kredi Kartı Limitleri Hakkında Önemli Değerlendirme

Ana Manşet - 03.02.2026 - 11:58

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartı limitlerine getirilen sınırlamaları yakından takip ettiklerini belirtti ve konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Koçaş, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:“Enflasyonla mücadele kapsamında atılan her adımı önemsiyor ve mali disiplinin korunmasını destekliyoruz. Ancak kredi kartı limitlerine yönelik sınırlamaların, reel sektör ve vatandaşların günlük hayatı üzerindeki etkilerinin bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Kredi kartları bugün sadece bir tüketim aracı değil; ticaretin, hizmet sektörünün ve hane halkı ödemelerinin önemli bir parçası haline gelmiştir.”

Koçaş, kredi kartlarının eğitim ücretleri, sağlık harcamaları, sigorta primleri, ulaşım ve konaklama gibi pek çok zorunlu giderin ödenmesinde kullanıldığını vurgulayarak, limitlerin daraltılmasının hem vatandaşları hem de işletmeleri ödeme güçlüğü ile karşı karşıya bırakabileceğini belirtti. Ayrıca nakit kullanımının azalması ve yüksek tutarlı ödemelerin nakit olarak yapılmasının güvenlik ve pratiklik açısından sorun oluşturduğunu ifade etti.

Finansal istikrarı koruma amaçlı düzenlemelerde, ticari hayatın gerçekleri ve vatandaşların zorunlu harcamaları göz önünde bulundurulmalıdır. Ekonomide kalıcı istikrar, üretimi, ticareti ve tüketimi birlikte gözeten, sahadaki etkileri doğru okuyan düzenlemelerle mümkündür. Bu çerçevede tüm kurum ve kuruluşlarımızla istişareye açık olduğumuzu ve reel sektörün sesini aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, kredi kartı limitlerinin ekonomik faaliyetler üzerindeki etkilerini dikkate alan düzenlemelerin, hem toplumsal refah hem de sürdürülebilir ticari yaşam açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ana Manşet Altın piyasasında hareketlilik devam ediyor

Ana Manşet Kars’ta bayram namazında camiler doldu

Ana Manşet Bayramın ilk gününde yağışlı hava etkili olacak

Ana Manşet Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye emin ellerde, kararlılıkla yoluna devam ediyor

Ana Manşet Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamlı sürpriz: Tenzile Erdoğan’ın fotoğrafı asıldı

Ana Manşet Ramazan Bayramı namaz saatleri belli oldu: İl il saatler açıklandı

Ana Manşet Ramazan boyunca gıda denetimleri sıkı tutuldu: 130 milyon lira ceza uygulandı

Ana Manşet Bodrum’da bayram yoğunluğu: 25 bin araç giriş yaptı

Ana Manşet Meteoroloji’den 15 il için uyarı

Ana Manşet TCMB’nin resmi rezervleri Mart ortasında 189,6 milyar dolar oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021