ASÜBTAM ile Meslek Lisesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Aksaray Haberleri - 17.10.2016 - 13:31

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yeni bir işbirliği protokolü daha imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında, Meslek Lisesi öğrencileri üniversitedeki laboratuvarları kullanabilecek ve akademisyenlerin birikimlerinden istifade edebilecek. Üniversite ise CNC Tezgâhının çalıştırılabilmesi konusunda Meslek Lisesi öğretmenlerinden destek alacak.

Senato Salonu’nda düzenlenen törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kamunun elindeki imkânların diğer birimlerce de paylaşılmasının önemli olduğunu söyledi. Üniversitedeki CNC Tezgâhının en etkili ve verimli biçimde kullanılması noktasında Meslek Lisesi öğretmenlerinden destek alacaklarını kaydeden Şahin, “Üniversitenin çok ciddi bir yatırımı var. Bu yatırımı en verimli şekilde kullanacağız. İşbirliğimiz, toplumsal anlamda fayda da sağlayacak. Öte yandan lise öğrencilerimiz de laboratuvarlar başta olmak üzere, bilimsel pek çok donanımdan istifade edebilecek” dedi. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise ASÜ’nün imkânlarından daha çok faydalanmak adına bu protokollerin büyük önem arz ettiğini belirtti.

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz ve Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Deniz Han da yaptıkları konuşmalarda, protokolün hayırlı olması dilediler ve işleyişten söz ettiler. Yapılan konuşmaların ardından taraflar protokol metnini imzaladı.

Aksaray Haberleri Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor

Aksaray Haberleri Kaymakam Aslantatar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Aksaray Haberleri DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı

Aksaray Haberleri Kars Milletvekili Adem Çalkın: Kars’a 24 doktor atandı, yeni hekimler hayırlı olsun

Aksaray Haberleri Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı

Aksaray Haberleri Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda

Aksaray Haberleri Çorum’da 83 bin 402 öğrenci karne sevinci yaşadı

Aksaray Haberleri Ankara’da sürücülere uyarı: Trafiğe kapatılacak güzergâhlar açıklandı

Aksaray Haberleri Bakan Yardımcısı Yiğitbaşı genç polisleri tebrik etti: “Allah ayaklarına taş değdirmesin”

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz CHP içindeki bu kavganın, bu iç savaşın tarafı değiliz

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021