ASÜ Öğrencileri Hyperloop Yarışmasında En İyiler Arasına Girdi

Ana Manşet - 02.09.2022 - 10:37

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi’nin çeşitli bölümlerinde eğitim-öğretim gören öğrencilerin oluşturduğu “VORTEX Hyperloop” takımı, geliştirdikleri yeni nesil ulaşım projesiyle, Hyperloop Geliştirme Yarışmasında finale kalan takımlar arasında yer aldı.

Hyperloop, ray teması olmadan araçların ulaşım sağlayabildiği bir sistem olarak tarif ediliyor. Hyperloop sistemi, sürtünmeyi ortadan kaldırdığı için yüksek hızlara erişebilmeyi mümkün kılıyor. Kısa süre önce Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Teknoloji Yarışmaları kapsamında ilk kez düzenlenen Hyperloop Geliştirme Yarışmasına ASÜ öğrencileri de hazırladıkları bir projeyle katıldı. VORTEX Hyperloop isimli ASÜ ekibinin çalışması organizasyonda büyük ilgi uyandırdı. Toplam 108 takımın yer aldığı yarışmada ASÜ’lülerin çalışması, finale kalan 16 projeden birisi oldu.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrencileri ve projeye katkı sunanları tebrik ederek, ekibe çalışmalarında başarılar diledi.

Ana Manşet 92 Milyon 211 Bin TL Destek Ödemesi Bereketli Olsun

Ana Manşet ABİDE Araştırması Aksaray’da da Yapılacak

Ana Manşet Aksaray Belediyesinden Emeklilere Ücretsiz Kuaför Hizmeti

Ana Manşet ASÜ Tıp Fakültesinin Yeni Dekanı Prof. Gölgeler Oldu

Ana Manşet İstanbul Bilim Festivali ASÜ’nün Katkılarıyla Yapılacak

Ana Manşet Aksaray Baro Başkanı Ay Oldu

Ana Manşet Aksaray Belediyesinden 23 Nisan’a Özel Çocuk Şenliği

Ana Manşet Başkan Dinçer, Koltuğunu Çocuklara Bıraktı

Ana Manşet Aksaray’ın Kalbinde Yeni Bir Şehir İnşa Ediyoruz

Ana Manşet ATSO Üyeleri TÜYAP’ta Yapı Fuarına Katıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021