ASÜ-Mercedes İşbirliği daha da gelişiyor

Aksaray Haberleri - 14.04.2016 - 10:43

ASÜ-Mercedes İşbirliği daha da gelişiyor. Aksaray Üniversitesi(ASÜ) ile Mercedes-Benz Kamyon Fabrikası arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi adına gayret gösterdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, kurumların potansiyellerinin nitelikli şekilde yan yana getirilmesinin, şehre ciddi değerler kazandıracağını söyledi.

Kısa süre önce Rektör Şahin, Mercedes Kamyon Fabrikası Direktörü Prof. Dr. Frank Lehmann’ı ziyaret etmiş ve üniversitenin teknik altyapısı hakkında bilgiler vermişti. Mercedes Direktörü Lehmann’ın iade-i ziyaretinde ise ASÜ’nün imkânları yerinde görüldü, yapılabilecek işbirliklerine ilişkin istişareler yapıldı. Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ASÜBTAM) bulunan analiz cihazlarının sanayinin hizmetinde olduğunu kaydeden Prof. Şahin, merkezde bulunan cihazları en etkin şekilde kullanmak ve toplum menfaatine çalışmalar üretmek amacında olduklarını vurguladı. Mercedes gibi, dünyanın en önemli araç üreticilerinden birisinin Aksaray’da olmasının hem şehir, hem de üniversite için büyük şans olduğunu ifade eden Şahin, “Mercedes’le üniversitemiz arasında çeşitli alanlarda işbirliği çalışmaları zaten yapılıyor. Biz bu işbirliğini geliştirmek, üniversitemizdeki teknik ve bilimsel altyapıyı daha etkin kullanmak istiyoruz. Üniversitemizde sanayinin ve dolayısıyla Mercedes’in de kullanabileceği çok sayıda analiz cihazımız var” dedi.

Heyet ASÜBTAM dışında Mühendislik Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu atölyelerini de gezdi.

Aksaray Haberleri Gazze’de can kaybı 72 bin 742’ye çıktı

Aksaray Haberleri Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev değişimi

Aksaray Haberleri Digor’da ilk kez düzenlenen şenlik büyük coşkuya sahne oldu

Aksaray Haberleri Kırıkkale’de çocuklar camide buluşuyor

Aksaray Haberleri Bakan Işıkhan’dan emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi

Aksaray Haberleri 224 Dolandırıcı Yakalandı

Aksaray Haberleri Gazetecilik atölyesinde kriz dönemi medyası masaya yatırıldı

Aksaray Haberleri Malatya’da 20 bin sebze fidesi vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı

Aksaray Haberleri Malatya’da yeni alternatif yol çalışması başladı

Aksaray Haberleri Ankara termal turizminde güç birliği

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021