Yerel Haberler - 12.12.2025 - 11:18
ANKARA-BHA
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2026’da geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
Toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile Bakanlıkta bir araya geldi. Bakan Işıkhan, Ağar’ın asgari ücreti belirleme sürecine ilişkin taleplerini dinledi.
Görüşmede, her iki tarafın yaklaşım ve değerlendirmelerinin Komisyon’un çalışmaları açısından önem taşıdığı ifade edildi. Bakan Işıkhan, sosyal diyalog ve istişare mekanizmalarının güçlendirilmesine dikkat çekti.
Işıkhan, sendikaların beklenti, teklif ve önerilerinin değerlendirileceğini belirterek, “Bakanlık olarak sosyal diyaloğu esas alan bu çalışmalarımızı Komisyon olarak sürdüreceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun işleyişi içinde sosyal diyaloğa açık olarak süreci tamamlayacağımıza inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.
Komisyonun çalışmalarına önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor.
Yerel Haberler Okullarda ilk ders “finansal okuryazarlık”la başladı
Yerel Haberler Türk Edebiyatının “Yaş Otuz Beş” şairi
Yerel Haberler Altındaki sert düşüş Malatya’da satışları artırdı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021