AR-GE teşviklerinde yüzde 59,5’lik artış

Yerel Haberler - 04.09.2026 - 11:18

ANKARA – BHA

2024’te 105 milyar 977 milyon lira olan teşviklerin 86 milyar 105 milyon lirası gelir vergisi stopajı, 81 milyar 63 milyon lirası kurumlar vergisi, 1 milyar 725 milyon lirası gelir vergisi ve 141 milyon lirası KDV desteğinden oluştu.

Teşviklerden 11 bin 835 girişim yararlandı

2025’te AR-GE vergi teşviklerinden yararlanan girişim sayısı 11 bin 835 oldu. Bunların yüzde 89,5’ini KOBİ’ler oluştururken, teşvik tutarının yüzde 61,8’i büyük ölçekli girişimlere aktarıldı.

KOBİ’lerin aldığı dolaylı AR-GE teşviki ise 64 milyar 596 milyon lira olarak gerçekleşti. Bu tutarın yüzde 61,1’i orta, yüzde 32,1’i küçük ve yüzde 6,8’i mikro ölçekli işletmelere sağlandı.

Teşviklerden yararlanan girişimlerde ilk sırayı 6 bin 98 işletmeyle bilgi ve iletişim sektörü aldı. Bunu 2 bin 421 girişimle imalat sanayisi ve 1627 girişimle mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler izledi.

Yerel Haberler Merhum Devlet Bakanı Dr. Burhan Kara’nın ismi Giresun’da caddeye verildi

Yerel Haberler Bakan Bak: Milli sporcularımızla gurur duyuyoruz

Yerel Haberler ABB’den sertifikalı “Hasta ve Yaşlı Bakıcı Eğitimi” programı

Yerel Haberler Malatya’da ulaşımı rahatlatacak iki yeni köprü

Yerel Haberler MEB’den Türkçe için yeni bilgi ağı

Yerel Haberler 31 avukat hakkında gözaltı kararı: 39 hukuk bürosunda arama

Yerel Haberler Sivas Kongresi 107 yaşında

Yerel Haberler Başkan Güler’den Ordu’ya kış turizminde müjde

Yerel Haberler Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altınında güncel fiyatlar ne?

Yerel Haberler Kahramanmaraş’taki okul saldırısı davası başlıyor: Aile hakim karşısında

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021