Antalyaspor’da Mustafa Ergün yeniden başkan

Yerel Haberler - 20.09.2026 - 11:46

ANTALYA – BHA

Antalyaspor’un Genel Kurulu’nda yeni Yönetim Kurulu belirlendi. Genel Kurulda yapılan seçim sonucunda Mustafa Ergün başkanlığındaki Yönetim Kurulu, üç yıl süreyle görev yapmak üzere oy birliğiyle seçildi.

Genel Kurulda Divan Kurulu önergesi oy birliğiyle kabul edilirken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Faaliyet raporu Genel Müdür Adem Kart, mali tablolar, gelir-gider tablosu ve bilanço ise Mali Müşavir Yılmaz Kule tarafından okundu. Raporlar oy birliğiyle kabul edilirken, geçmiş dönem Yönetim Kurulu üyeleri de oy birliğiyle ibra edildi. Yönetim Kuruluna yetki verilmesi maddesi de oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni Yönetim Kurulu belli oldu

Genel Kurulda yapılan seçim sonucunda Mustafa Ergün başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Ali Altınay, Ali İzzet Şengel, Ali Topuz, Bilal Özkan, Dilaver Tanık, Fatih Demirtop, Harun Tümer, Haydar Ali Yıldırım, Lokman Arslan, İbrahim Şaşmaz, Mehmet Ağırbayraktar, Nebi Erdemsoy, Sabri Serhan Bayanser ve Serkan Sürer.

Ergün’den birlik ve beraberlik çağrısı

Yeni Yönetim Kurulunun belirlenmesinin ardından konuşan Başkan Mustafa Ergün, Antalyaspor için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Yönetimi devralmak isteyen adaylara kapılarının açık olduğunu belirten Ergün, 15 gün içerisinde kulüp dernek başkanlığını da devretmeye hazır olduklarını ifade etti.

“200 milyon TL şahsi çek kullandık”

Ergün, görev sürecinde kulübün mali yükümlülükleri için yapılan çalışmalara da değindi. Yaklaşık 200 milyon TL tutarında şahsi çek kullanarak kulübü ayakta tuttuklarını belirten Ergün, Fener Mahallesi’ndeki taşınmazla ilgili projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Projeden elde edilecek gelirle yaklaşık 650 milyon TL seviyesindeki SGK ve vergi borçlarının kapatılmasının hedeflendiğini kaydeden Ergün, projenin Antalyaspor’un sürdürülebilir geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Kent protokolüne teşekkür etti

Ergün, projelere destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçmiş dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir başta olmak üzere kent protokolündeki paydaşlara teşekkür etti.

Ergün konuşmasını, “Bizim sevdamız makam değil, koltuk değil; bizim sevdamız Antalyaspor” sözleriyle tamamladı.

Genel Kurul, alınan kararların imzalanmasının ardından sona erdi.

Yerel Haberler Futbolda A Milli Takım yarın toplanıyor

Yerel Haberler Hataylı basketbol hakemleri yeni sezon için toplandı

Yerel Haberler Giresunlu gazetecilere “Bilgi Edinme Hakkı” eğitimi verildi

Yerel Haberler Türkiye’den 90 üniversite dünya sıralamasında

Yerel Haberler Bakan Tekin eğitim gündemini değerlendirdi

Yerel Haberler Göcek’te yeni halk plajı: Ücretsiz halk plajı sayısı 15’e yükseldi

Yerel Haberler Bakan Gürlek: “Hiçbir cinayet karanlıkta kalmayacak”

Yerel Haberler İran: Hürmüz Boğazı şartlar karşılanmadan açılmayacak

Yerel Haberler ARCA Çorum FK evinde Alanyaspor’a yenildi

Yerel Haberler Moskova’da İHA saldırısı: Rafineri hasar aldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021