Antalya’da öğretmene 19 öğrenciye istismardan 465 yıl hapis

Yerel Haberler - 16.11.2025 - 15:00

ANTALYA – BHA

Antalya Kepez’de bir ilkokulda görev yapan Mahmut Aydın K., yaklaşık 8 yıl önce öğrencilerine yönelik cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanmıştı. İlk davada 28 çocuk için toplam 636 yıl hapis cezası alan öğretmen, Yargıtay’ın kısmi bozma kararı sonrası yeniden yargılandı.

Dosyanın istinaf incelemesinde bazı çocuklar açısından rapor eksikliği ve delil yetersizliği tespit edilmiş, bu sebeple dava yeniden görülmüştü. Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına SEGBİS aracılığıyla katılan sanık, iddiaları kabul etmezken, avukatları tahliye talebinde bulundu. Mağdur çocukların aileleri ise şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, 19 çocuk yönünden yapılan değerlendirme sonucunda Mahmut Aydın K.’yı “çocukların nitelikli cinsel istismarı” ve çeşitli suçlardan mahkum etti. Sanığa 12 öğrenci için 30’ar yıl, 4 öğrenci için 16 yıl 10 ay 15’er gün, bir öğrenci için 18 yıl 9 ay, bir öğrenci için 13 yıl 6 ay ve bir öğrenci için 6 yıl hapis cezası verilerek toplam ceza 465 yıl 9 ay olarak açıklandı.

Böylece mahkeme, yaklaşık 500 yıla karşılık gelen yeni mahkumiyet kararını kesinleştirmiş oldu.

Yerel Haberler Yenilenmiş teknolojik ürünlerde tüketiciye yeni güvenceler

Yerel Haberler UDSP yabancı dil sınavı soru ve cevapları erişime açıldı

Yerel Haberler Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar

Yerel Haberler Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor

Yerel Haberler Kaymakam Aslantatar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Yerel Haberler DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı

Yerel Haberler Kars Milletvekili Adem Çalkın: Kars’a 24 doktor atandı, yeni hekimler hayırlı olsun

Yerel Haberler Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı

Yerel Haberler Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda

Yerel Haberler Çorum’da 83 bin 402 öğrenci karne sevinci yaşadı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021