Antalya’da kripto tuzağı: Sahte Polis baskınında 4 milyon dolarlık vurgun

Yerel Haberler - 08.01.2026 - 14:55

ANTALYA-BHA

Antalya’da film sahnelerini aratmayan bir dolandırıcılık ve yağma olayı gün yüzüne çıktı. Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi’nde meydana gelen olayda, kendilerini polis olarak tanıtan bir grup şüphelinin, sahte arama kararıyla girdikleri villada yaklaşık 4 milyon dolar değerinde kripto varlığı ele geçirdikleri belirlendi.

29 Aralık 2025 günü sabaha karşı saat 04.58’de gerçekleşen olayda, şüpheliler polis kıyafeti giyerek villanın kapısını çaldı. Aralarında Konyaaltı Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru İ.E. ile emekli polis Ö.K.’nin de bulunduğu grup, polis kimliği gösterip arama ve el koyma kararı olduğunu söyleyerek içeri girdi. Villada bulunan C.T.’nin iki çalışanı kelepçelenerek etkisiz hale getirildi.

Şüphelilerin, evde yaptıkları sözde aramada, mağdura ait kripto varlıkları soğuk cüzdan üzerinden kendi hesaplarına aktardıkları, olay sonrası ise güvenlik kamera kayıt cihazını da alarak villadan ayrıldıkları tespit edildi.

Mağdurun ihbarı üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında geniş çaplı operasyon düzenlendi. Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler arasında 2 Rusya, 1 Kazakistan ve 2 Belçika vatandaşı da bulunurken, yabancı uyruklu bazı zanlıların yurt dışına kaçmaya çalışırken Antalya Havalimanı’nda yakalandığı öğrenildi.

Şüphelilere ait adres ve araçlarda yapılan aramalarda; plastik kelepçeler, güvenlik kamera kayıt cihazı, 2 tabanca, 61 bin 105 dolar nakit para, soğuk cüzdan, Uluslararası Polis Birliği’ne ait kimlik kartı ve telsiz ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında;

suçlarından işlem yapıldı.

2 Ocak’ta adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın derinleştirilerek sürdüğü bildirildi.

Yerel Haberler Martta kış geri döndü: 3 ilde 103 yol kapalı

Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Savaşanlar, haberler ve algoritmik diktatörlük

Yerel Haberler Meteorolojiden uyar: Sağanak ve kar etkili olacak

Yerel Haberler Kars 36 Spor’lu Kubilay Kaan Kundakçı son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler Erzurum’da sokak ortasında cinayet

Yerel Haberler Bayramda Kars’a yoğun ilgi

Yerel Haberler Antalya’da bayram tedbirleri zirvede

Yerel Haberler Netanyahu’dan İran saldırıları sonrası açıklama: Zor bir gece yaşadık

Yerel Haberler Altın bayramın 3. gününde geriledi

Yerel Haberler İskenderun’da yasadışı bahis operasyonu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021