Yerel Haberler - 03.04.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Ocak-mart döneminde gerçekleştirilen dış satım, geçen yılın aynı dönemine kıyasla önemli bir artış göstererek 4 milyar doların üzerine çıktı.
Ticaret Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’nin toplam ihracatı yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 oranında düşüşle 63,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Buna karşın Ankara’nın ihracatındaki güçlü artış, başkentin üretim ve sanayi kapasitesinin büyümeye devam ettiğini ortaya koydu.
Ankara’dan yapılan ihracatın ülkelere göre dağılımında Avrupa ve Kuzey Amerika pazarları ilk sıralarda yer aldı. İlk çeyrekte en yüksek dış satım Birleşik Krallık’a yapılırken, ABD ikinci sırada yer aldı. Slovakya, Çin ve Almanya ise Ankara’nın ihracatında öne çıkan diğer ülkeler arasında bulunuyor.
Başkentten gerçekleştirilen ihracatta sektörler bazında liderliği otomotiv endüstrisi üstlendi.
Otomotivi, elektrik ve elektronik ürünleri ile makine ve aksamları sektörü izledi. Kimyevi maddeler ve madencilik ürünleri de ihracatta önemli pay sahibi sektörler arasında yer aldı.
Yılın ilk çeyreğinde ihracatını en hızlı artıran sektör ise süs bitkileri ve bu alandaki ürünler oldu.
Aynı dönemde çimento, cam ve seramik ürünleri ile fındık ürünleri sektörlerinde de kayda değer artışlar yaşanırken, elektrik ve elektronik sektörü güçlü büyüme ivmesini sürdürdü.
Yerel Haberler Malatya’da afet risklerini azaltma çalışmaları hız kazandı
Yerel Haberler Futbolda bu haftanın maç takvimi açıklandı
Yerel Haberler Bahçeli: Türkeş’in mirası yolumuzu aydınlatıyor
Yerel Haberler Altının kilogramı 6,8 milyon lirayı aştı
Yerel Haberler Saraybosna’da uluslararası iş ve eğitim iş birliği buluşması
Yerel Haberler Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş tahliye edildi
Yerel Haberler Çiçekçilik sektörünün geleceği için güç birliği
Yerel Haberler Beypazarı’nda üreticilere yüzde 50 hibeli arı kovanı desteği
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021