Ankara Rize Günleri’nde coşku doruğa çıktı

Yerel Haberler - 09.05.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF) tarafından, Rize Valiliği ve Rize Belediyesi himayelerinde düzenlenen Rize Günleri, üçüncü gününde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.  Rize’nin kültürel mirasını, doğasını, gastronomisini, sanat ve sosyal yaşamını Başkent’te taşıyan etkinliklerde Nayla 6 Sohbetleri ile Rize’nin vizyon projeleri konuşuluyor. Alanında uzman isimlerin katıldığı söyleşilerde Rize’nin tarihi, kültürel yapısı ve bölgesel değerleri ele alındı. Katılımcılar, Rize’nin sosyal hafızasına dair önemli başlıkları dinleme fırsatı buldu.

Etkinlik alanında horon, tulum ve kemençe ezgileri ise gün boyunca kesintisiz devam etti. Ziyaretçiler kurulan alanlarda Rize kültürünü birebir yaşarken, horon halkaları ve müzik eşliğindeki anlar renkli görüntülere sahne oldu.

Ankara Rize Günleri’nde atmaca, Rize bezi, Rize simidi, pepeçura, muhlama, enişte lokumu, kavurma, kuru fasulye başta olmak lezzetler ve kültürel değerler ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Öte yandan Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Enes Çakmak da alanı ziyaret edenler arasında yer aldı. RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretçilerle yakından ilgilenerek alandaki sosyal sorumluluk projeleri ve kültürel öğelerle ilgili bilgi verdi.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021