Ankara merkezli yatırım dolandırıcılığı operasyonu: 159 şüpheli gözaltında

Yerel Haberler - 13.10.2026 - 12:04

ANKARA – BHA

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yatırım dolandırıcılığı şebekelerine yönelik yürütülen soruşturmanın detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, suç örgütü ve dolandırıcılık şebekelerine yönelik 39 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

215 şüpheliye operasyon

Soruşturma kapsamında suçtan elde edilen gelirlerin banka hesapları, kuyumcular, kripto varlık hesapları ve soğuk cüzdanlar üzerinden aktarıldığı belirlendi.

Bu kapsamda 215 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonlarda 159 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere ait banka ve kripto varlık hesaplarına el konuldu.

23 vatandaş 51 milyon lira zarara uğratıldı

Yapılan incelemelerde şüphelilerin 6 milyar 656 milyon lirayı aşan para trafiğinin bulunduğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında 23 vatandaşın toplam 51 milyon 407 bin 966 lira zarara uğratıldığı belirlendi.

Öte yandan 5 kuyumcu şirketinin altın satışları, stok ve envanterleri, POS cihazları, banka hareketleri ve vergi kayıtlarına ilişkin incelemelerin sürdüğü bildirildi.

Bakan Gürlek, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederek, vatandaşların emeğine ve birikimlerine yönelik suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Yerel Haberler MHP Lideri Bahçeli: Terörsüz Türkiye adımları nihayete erdirilecektir

Yerel Haberler Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Zonguldak’ta

Yerel Haberler Türkiye’nin dış ticaretinde son durum

Yerel Haberler 13 ilde operasyon: 7 milyar 657 milyon lira mal varlığına el koyuldu

Yerel Haberler Tavuk eti ve yumurta üretiminde yükseliş

Yerel Haberler Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı’nda kablo patlaması

Yerel Haberler Hatay’da uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Yerel Haberler Süt ürünlerinde ağustos tablosu belli oldu

Yerel Haberler AKK Başkanı Yılmaz: Kentleri parsel parsel değil, nesil nesil düşünmeliyiz

Yerel Haberler İsrail’e giden yolcu uçağında bomba alarmı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021