Ankara Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Esnaf Odası Genel Kurulu’nda Aslantürk güven tazeledi

Yerel Haberler - 12.01.2026 - 11:55

ŞEVKET GÖLÜK / ANKARA-BHA

Ankara Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Düzenlenen genel kurulda mevcut Başkan Yusuf Aslantürk, yeniden başkan seçilerek güven tazelemiş oldu.

Yapılan seçimler sonucunda adaylardan Recep Kurt 71 oy, Yusuf Aslantürk 167 oy aldı.

Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Ankara Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Genel Kurulu sonrası kurulan sandıklardan Yusuf Aslantürk, bir kere daha güven tazeleyerek başkanlık görevine devam etme hakkı kazandı. Başkan Aslantürk, genel kurul sonrası yapılan seçimler sonrası yeniden başkan seçilmesi sonrası teşekkür konuşmasında; “Kazanan yine esnaf diyelim hep beraber el ele Recep bey seni de böyle alalım. Şöyle bir sarmaş dolaşalım esnafımızın karşısında ve salondaki üyelerimize bir teşekkür konuşması yapalım. Hayırlı uğurlu olsun. Seçimin kaybedeni yok. Federasyonda teknik insan lazım Türkiye’de 3 tane ihtisas federasyonu vardır. Bakın 3 başta elektrik elektronik gelir madeni eşya vardır ve ağaçları vardır. Gıda sektörü farklı sektördür eğer ki bu ülke kalkınacaksa bu 3 tane federasyonun esnaf ve sanatkarlığı üzerinden kalkınır. Eğer bir memlekette mesleki teknik eğitim yeterlik ve ne çıkmadıysa o ülkenin kalkınması mümkün değil geçen gün buradan hepinize mesajlar gönderdim. Dağıtım şirketi tekniker arıyor Ankara’ya mesaj geçtim bir tane Tekniker geldi mesaj geçtim Ceyhan’dan bir tekniker arkadaş geldi Ankara’dan bir Elektrik Mühendisi geldi. Tekniker statüsünde çalışabilirim diye düşünün ki mesleki teknik eğitim ne kadar önemli önemli olan işte biz derdiniz bütün kurumlardaki anlattığımız konular bu kısmet olursa inşallah konfederasyona geçtikten sonra bu işi daha enine boyuna çalışarak yukarılara taşımaya çalışacağım. Hepinize saygılar sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

Ankara Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu sonrası Yusuf Aslantürk’ün başkanlığında yeni dönemde yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu; Ali Sel, Şaban keskin, Mustafa Atılgan, Ali Kaya, Sefer A la, Hüseyin Doğan, Mansur Cömert, Mustafa Yıldız, Yusuf Kılınç, Ferhat yalım ve Nadir Sarıışık’tan oluştu.

Yerel Haberler Bir bağış, dört hayata umut oldu

Yerel Haberler Ara tatil sona eriyor: Milyonlarca öğrenci yarın ders başında

Yerel Haberler Süleyman Soylu: “300-400 bin şehit veririz, İsrail diye bir memleket kalmaz”

Yerel Haberler Erdoğan’dan Katar’daki şehitler için taziye mesajı

Yerel Haberler Trump: 48 saat içinde Hürmüz açılmazsa vururuz

Yerel Haberler EMŞAV’dan Doğu Anadolu’da Kurumsallaşma Hamlesi

Yerel Haberler Kars’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu

Yerel Haberler Kars Murat Çobanoğlu Yurdu’nda “Bağımlılıkla Mücadele” Konferansı Düzenlendi

Yerel Haberler Meteorolojiden uyar: Sağanak ve kar etkili olacak

Yerel Haberler Kars 36 Spor’lu Kubilay Kaan Kundakçı son yolculuğuna uğurlandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021