Altın kemerin sahibi Mehmet Çelebi oldu…

Yerel Haberler - 11.08.2025 - 15:54

ADANA-BHA

Adana’nın Karaisalı ilçesinde asırlardır süregelen ve bölgenin en önemli kültürel miraslarından biri olan Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri, bu yıl 540. kez düzenlendi. Karaisalı Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Sarıçam Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen güreşler, Karaisalı Kızıldağ Yaylası’nda vatandaşın katılımıyla coşkulu bir atmosferde yapıldı.

Mehmet Çelebi sergilediği üstün performansla ile başpehlivanlık unvanını kazandı. Günün en heyecanla beklenen karşılaşması olan başpehlivanlık müsabakasında, rakiplerini eleyerek finale kalan Mehmet Çelebi, sergilediği üstün performansla başpehlivan unvanını kazandı. Çelebi’ye başpehlivanlık kemerini Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek ile Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ birlikte takdim etti.

Güreş alanında gün boyu süren müsabakalar, izleyicilere hem spor hem de geleneksel kültürün harmanlandığı bir şölen sundu. Farklı sıkletlerde gerçekleştirilen güreşlerde pehlivanlar, kıyasıya mücadeleleriyle alkış topladı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, hem tarihi bir geleneğe tanıklık etmenin hem de yayla havasında keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Organizasyon, renkli görüntüler ve yoğun katılımla sona erdi.

Yerel Haberler Isparta’da “yaşayan miras şöleni”ne yoğun ilgi

Yerel Haberler Her Yaşta Sanat Çalıştayı’na büyük ilgi

Yerel Haberler İstihdamda hedef nitelikli iş gücü

Yerel Haberler Altın fiyatlarında güncel durum

Yerel Haberler A Milli Takım, Dünya Kupası bileti için final maçına çıkacak

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Hafızlık eğitimi tamamlayan 25 kişiye icazet belgesi verildi

Yerel Haberler Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi

Yerel Haberler Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale

Yerel Haberler Küresel gerilim altını hareketlendirdi

Yerel Haberler 5 yerleşim yeri için sandık kurulacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021