Alt-Geçit Projesinin İhalesi Yapıldı

Aksaray Haberleri - 11.04.2017 - 13:33

PİRİ MEHMET PAŞA ALT GEÇİT PROJESİ BAŞLIYOR

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın göreve geldiği günden bu yana Aksaray’ın en önemli sorunlarından biri olarak görülen trafik sıkışıklığını çözmek adına yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekliyor. Halk arasında Efor kavşağı diye bilinen bölgeye yapılması planlanan Piri Mehmet Paşa Alt Geçidinin projesi hazırlandı. Projenin ihalesi ise önceki gün gerçekleşti.

Başkan Yazgı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Halkımızın merakla beklediği Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projemize önümüzdeki aylarda başlayarak bu yıl içerisinde tamamlayıp inşallah trafiğe açacağız. Bu büyük proje şimdiden şehrimize hayırlı olsun. Bize güvenen destek ve dualarını esirgemeyen tüm hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum ”dedi

Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesi’nin başlamasıyla birlikte bölge adeta şantiyeye dönecek. Geçtiğimiz günlerde TMO’dan tapusu alınan siloların kaldırılması ve eski terminal bölgesine yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısı’yla birlikte bölge baştan sona değişerek yeşil alanları, modern dükkan ve alışveriş merkezleri ile birlikte yepyeni bir yaşam merkezine kavuşmuş olacak.

Toplam 8 şerit olacak

Alt geçidin tüm yönleriyle o bölgede büyük bir rahatlamaya neden olacağını belirten Başkan Yazgı, “Silolar ve eski terminal bölgesinde yapılacak olan yoldan çekmelerle birlikte alt geçit toplamda 8 şerit olarak projelendirmesi yapıldı” dedi

Mayıs yada Haziran ayında kazma vuruluyor

Belediye İhale komisyonu, Piri Mehmet Paşa Alt Geçit projesinin ihalesini önceki gün gerçekleştirdi. Komisyonun yüklenici firma ile ilgili incelemesi halen sürüyor. Olağan üstü bir durum olmaması halinde alt geçit için ilk kazma Mayıs sonu yada Haziran ayı içerisinde vurulacak. 2017 yılının son aylarında köprülü yolun bitirilmesi hedefleniyor. Yeni yıl ile birlikte yol tekrar trafiğe açılarak bölgede elzem haline gelen trafik sorunu böylece çözülmüş olacak.

Hedef bu yılsonu açılışını yapmak

Alt geçidin tamamlanma süresi ile de bilgi veren Başkan Yazgı, “Biliyorsunuz o bölge hem trafik yoğunluğu hem de alt yapı yoğunluğu çok fazla olan bir bölge MEDAŞ’ın elektrik hattı, doğalgaz şirketinin ana hattı, Telekom’un telefon ve fiber optik kabloları belediyemizin su ve kanalizasyon hatları bulunmakta bunların alternatif yolları ile ilgili kurumlarımızla temas halindeyiz bu yoğunluğu da göz önünde bulundurularak 4 veya 5 ay gibi bir sürede Piri Mehmet Paşa Alt Geçidinin İnşaatını bitirerek bu yılsonunda trafiğe gibi açmayı planlıyoruz” dedi.

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat’ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Aksaray Haberleri “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?”

Aksaray Haberleri Ramazanın son iftarı Çanakkale’de yapılacak

Aksaray Haberleri Kars’ta “Açık Kapı” üniversite öğrencileriyle buluştu: Talepler yerinde dinleniyor

Aksaray Haberleri Fed faiz oranında değişikliğe gitmedi

Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında yeni gün: Yön ise yukarı

Aksaray Haberleri İstanbul sürücülerine uyarı: Saraçhane çevresi trafiğe kapatılıyor

Aksaray Haberleri Artvin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale mesajı

Aksaray Haberleri Denizlerde fırtına: Dört bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021