Aktürk, Emeğin ve Alın Terinin Yanındayız

Ana Manşet - 12.11.2023 - 15:10

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında Aksaray’da doğal afetlere maruz kalan 130 üreticiye Ekim ayrı içerisinde 5 milyon hasar tazminatı ödemesi yapıldı.

AK Parti olarak her zaman emeğin ve alın terinin yanında olduklarının altını çizen AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, yaptığı değerlendirmede, çiftçilerin doğal afetlerden korunması ve tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmesi amacıyla 2005’te “devlet destekli TARSİM” başlığıyla koruma kalkanı oluşturduklarını ifade etti.

Bunun ardından tarımda sigortalı sayısında ve prim adedinde yükselişler görüldüğünü dile getiren Başkan Aktürk, devlet prim desteği ve tazminat ödemeleriyle tarımda gıda arz güvenliğinin yanı sıra çiftçilerin de mağduriyetinin önüne geçildiğini anlattı.

Aktürk, tarım sigortalarının dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, taşıt çarpması, sel ve su baskını ve benzeri risklerin tarım ürünlerinde neden olduğu miktar kaybı ve aynı risklerin neden olduğu büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanları, arı ve su ürünleri branşlarında yaşanan hayvan ölümleri olmak üzere birçok alanda faaliyet gösterdiğini söyledi.

Tarım sigortasının, geçiminin büyük bölümü tarıma dayılı olan Aksaray için önemli olduğunu belirten İl Başkanı Aktürk, sigorta yaptırmayıp zarar gören çiftçilerin bilinçlendiğini ifade etti.

Devletin ciddi bir desteği olduğunu dile getiren Aktürk, “TARSİM kapsamında sadece Ekim ayı içinde Aksaray’da 130 üreticimize 5 milyon hasar ödemesi yapıldı. Sigortasını hala yaptırmamış çiftçilerimizi bu koruma kalkanından yararlanmaya davet ediyoruz. Söz konusu desteğin sağlanmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy’a ve katkısı olan herkese teşekkür ederim.”

Ana Manşet Mehir Aile Platformu’ndan Brüksel Ticaret Müşavirliğine ziyaret

Ana Manşet AKK’de Söz Onda-Deneyim Paylaşım Platformu söyleşileri devam ediyor: Programın konuğu Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu

Ana Manşet Nallıhan’da öğrenciler karnelerine kavuştu

Ana Manşet Gençlik ve Spor Bakanlığı 1200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek

Ana Manşet A Milli Takım, Dünya Kupası’nı ABD galibiyetiyle noktaladı

Ana Manşet Milletvekilinin karıştığı feci kazada 1 can kaybı

Ana Manşet Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Ana Manşet Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Ana Manşet Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Ana Manşet Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021