Aksu’ya kapalı sulama müjdesi: 28 bin dekar arazi suya kavuşacak

Yerel Haberler - 10.01.2026 - 13:34

ISPARTA – BHA

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Aksu ilçesi ve köylerinde tarımsal üretimi güçlendirecek önemli bir proje için düğmeye basıldı. Yaklaşık 28 bin dekar araziyi sulayacak kapalı sistem sulama projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Müjdeyi kamuoyuyla paylaşan AK Parti Milletvekili Uğur Gökgöz, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nde Aksu’ya yönelik verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Gökgöz, toplantıya DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman, AK Parti İlçe Başkanı Barış Serçe, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kaya ve köy muhtarlarının katıldığını ifade etti.

Toplantıda Aksu ilçesi ve köylerinin ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gereken çalışmaların ele alındığını vurgulayan Gökgöz, “Aksu’muzu ve köylerimizi en kısa sürede yaklaşık 28 bin dönüm araziyi kapsayacak kapalı sistem sulama ile buluşturuyoruz. Bu proje, hem su tasarrufu sağlayacak hem de çiftçimizin verimliliğini artıracak” dedi.

Hayata geçirilecek kapalı sulama sistemiyle birlikte Aksu’da tarımsal üretimin artması, su kayıplarının önlenmesi ve modern sulama altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla bölge çiftçisine önemli katkı sağlanması bekleniyor.

Yerel Haberler AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Atakule oldu

Yerel Haberler Devlet Bahçeli: AB Türkiye’ye verdiği sözleri yerine getirmiyor

Yerel Haberler Isparta Eğirdir’de otomobilde 2 genç ölü bulundu

Yerel Haberler Süper Lig kulüplerinin yeni sezon bütçe sınırları belli oldu

Yerel Haberler İran’dan dondurulmuş varlık açıklaması: Herhangi bir kısıtlama yok

Yerel Haberler TOKİ’den vatandaşlara sahte site uyarısı

Yerel Haberler Barajlardaki su seviyesi artık her gün açıklanacak

Yerel Haberler Kaymakam’dan yeni emniyet müdürüne ziyaret

Yerel Haberler Yeşilyurt’ta 5 bin 970 öğrenciye sıfır atık eğitimi

Yerel Haberler Ankara merkezli terör operasyonunda 209 şüpheli gözaltına alındı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021