Aksu’da başkanın ardından 6 CHP’li meclis üyesi de istifa etti

Yerel Haberler - 29.09.2025 - 13:03

ANTALYA – BHA

Yıldırım, meclis üyelerinin istifasını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ve birlikte verdikleri fotoğrafla kamuoyuna açıkladı.

Daha önce farklı partilerden belediye başkanlığı görevlerinde bulunan Yıldırım, 2004-2009 yıllarında AK Parti’den Pınarlı Belde Belediye Başkanlığı yapmış, 2009-2014 döneminde ise MHP’den Aksu’nun ilk ilçe belediye başkanı seçilmişti. Son yerel seçimde ise CHP’den aday olarak yeniden Aksu Belediye Başkanı olmuştu. Ancak Yıldırım, önceki gün yaptığı açıklamayla partisinden istifa ederek yoluna “Bağımsız Belediye Başkanı” olarak devam edeceğini duyurdu.

“Koltuk değil, Aksu’nun geleceği önemli”

İsa Yıldırım, CHP’den ayrılan meclis üyelerinin kararını şu sözlerle paylaştı:

“Belediye Meclisimizde görev yapan Mehmet Alptekin, Harun Hor, Mehmet Altay, Hüseyin Yılmaz, Yaşar Karakartal ve Mustafa Ceylan da partilerinden istifa ederek bizimle birlikte bağımsız olarak yürümeye karar verdiler. Arkadaşlarımız, bu adımın kişisel bir tercih değil, Aksu’nun menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan bir duruş olduğunu dile getirdiler. Onlar için koltuk ya da rozet değil, Aksu’nun geleceği önemlidir. Biz de gücümüzü halkımızdan alarak, hiçbir siyasi hesap gözetmeden, yalnızca hizmet odaklı bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz.”

Yerel Haberler Malatya sanayi sitesindeki esnaf yetkililere seslendi

Yerel Haberler Hafta sonu Türkiye genelinde bulutlu ve yağışlı hava etkili olacak

Yerel Haberler Yasa dışı bahise 4 ilde operasyon: 28 gözaltı

Yerel Haberler Hande Erçel uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı

Yerel Haberler Gazeteci Çiğdem Toker ‘Yap-İşlet-Devret Projeleri’ başlıklı söyleşisi gerçekleştirdi

Yerel Haberler Hürmüz krizi Asya’yı vurdu: Yakıt karnesi, kapanan iş yerleri ve uzaktan çalışma dönemi

Yerel Haberler Başkan Yıldırım 11 vatandaşa daha tapularını teslim etti

Yerel Haberler Prof. Dr. Veysel Ayhan: Körfez’de İran-BAE gerilimi

Yerel Haberler Borsa İstanbul güne artıda başladı

Yerel Haberler Itso üyelerine e-ticaret eğitimi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021