Aksaray’da İstihdamla Gülen Yüzler Projesi

Ana Manşet - 17.08.2022 - 10:31

Sosyal yardım alan kişilere yönelik hazırlanan proje ile 130 kişi çalışarak kendi geçimini sağlayacak iş sahibi oldu

Vali Hamza Aydoğdu: “Dezavantajlı grupta yer alan vatandaşlarımızın iş bulmalarına vesile olup onların istihdam edilmelerini sağladık” dedi.

Sosyal Yardımlara ihtiyaç duyan çalışabilir durumdaki kişilere yönelik hazırlanan proje sayesinde 130 kişi iş sahibi oldu. Aksaray’da Valilik tarafından başlatılan ‘İstihdamla Gülen Yüzler Projesi’ kapsamında daha önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen 130 kişi işe yerleştirildi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, çalışabilir durumdaki dezavantajlı gruplara yönelik yürütülen proje başarısının modellenerek tüm Türkiye’de uygulanabileceğini söyledi.

Proje kapsamında işe yerleşen dezavantajlı grupta yer alan vatandaşları Valilikte kabul eden Vali Hamza Aydoğdu; Türkiye ilk olacak bir proje başlattıklarını ifade ederek hazırlanan proje ile 7 ayda 130 kişinin istihdamının gerçekleştirildiğini söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen bu kişilerin artık hiçbir destek almadan kendi geçimlerini sağlamak için çalıştığını kaydeden Vali Aydoğdu;

“Proje kapsamında dezavantajlı grupta yer alan çalışabilir gençler ve kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü üzerinden mülakata alınarak iş görüşmelerine katılımları sağlanıp işe yerleştirmeleri yapıldı. Bu vatandaşlarımız herhangi destek almadan şimdi kendi geçimlerini sağlayabiliyorlar. Geçen hafta 30 kişi iş başı yaptı. Buradaki amacımız şu; vatandaşlarımızın iş yapabilme yetisi, gayreti, teknik tarafları varsa onlara iş bulmak ve onları kendi emeklerinin karşılıklarını almalarını sağlamaktı. Biz bu proje ile çalışabilir dezavantajlı grupta yer alan vatandaşlarımızın iş bulmalarına vesile olup onların istihdam edilmelerini sağlamış olduk.” dedi.

Uygulanan proje ile bu modelin Aksaray’da geliştiğini bunun Türkiye’ye yayılabilecek nitelikte bir proje olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; iş başı yapan vatandaşlara işlerinin hayırlı olmasını dileyerek projenin başarılı bir şekilde yürütülmesinde büyük gayret gösteren Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alirıza Sözeriyim’e teşekkür etti.

Ana Manşet Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Ana Manşet Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Ana Manşet Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Ana Manşet Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Ana Manşet Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Ana Manşet Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Ana Manşet “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Ana Manşet Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Ana Manşet Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Ana Manşet Ekmek meselesi ATSO gündeminde

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021