Aksaray’da Hijyen ve Fiyat Uygunluğu Yakın Takipte

Ana Manşet - 06.12.2025 - 10:19

Aksaray Belediyesi, şehir genelindeki lokanta, restoran ve dinlenme tesislerine yönelik denetim faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda işletmelerin hem vatandaş sağlığına hem de tüketici haklarına uygun hizmet verip vermediği ayrıntılı şekilde inceleniyor.

Denetimlerde; İşletmelerin genel hijyen koşulları, Ruhsat ve yasal belgelerin güncelliği, Ürünlerde gramaj uygunluğu, Son kullanma tarihleri, Raf-kasa fiyat uyumu tek tek kontrol ediliyor.

Ekipler, tespit ettikleri eksiklikleri tutanak altına alarak mevzuata aykırı durumlarda işletmelere cezai işlem uyguluyor. Denetimlerin, kentte hizmet kalitesinin yükseltilmesi adına periyodik olarak sürdürüleceği belirtildi.

Aksaray Belediyesi, şehirde gıda güvenliğiyle ilgili hassasiyetin her geçen gün artırıldığını ve bu kapsamda yapılan kontrollerin sadece cezai amaç taşımadığını, aynı zamanda işletmelere rehberlik ederek standartların korunmasını hedeflediğini ifade ediyor. Denetimler sırasında işletme sahiplerine gerekli bilgilendirmeler yapılarak eksiklerin giderilmesi yönünde uyarılarda bulunuluyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yürütülen çalışmaların kentte yaşayan her bireyin sağlığını doğrudan ilgilendirdiğine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

“Vatandaşlarımızın güven içinde hizmet alması bizler için önceliktir. Şehir genelinde yürüttüğümüz denetimlerle hem hijyen standartlarını hem de tüketici haklarını koruma altına alıyoruz. Amacımız, Aksaray’da hizmet veren tüm işletmelerin belirli bir kalite düzeyine ulaşması ve bu standartları koruyarak şehrimizin güvenilir bir gastronomi ortamına sahip olmasını sağlamaktır. Belediye olarak bu konuda kararlıyız ve çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Ana Manşet AK Parti İlçe başkanı Halil Etili, Çantırlı halkını dinledi

Ana Manşet Yeşilay’dan geleceğin sosyal hizmet uzmanlarına ‘Bağımlılıkla Mücadele’ eğitimi

Ana Manşet Başkan Yavaş: Ankara’nın adını her platforumda duymak istiyoruz

Ana Manşet Erdoğan: Belediyelerde hizmet yerine reklam öncelendi, sorunlar büyüdü

Ana Manşet Bilecik İl Müdürü İlkay Türkoğlu Aydın’a atandı

Ana Manşet Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı

Ana Manşet Gazeteciler Tillo’nun dönüşümünü yerinde gördü

Ana Manşet Konya, Erzurum Yakutiye’yi ağırladı

Ana Manşet Gülbirlik’li öğrenciler geri dönüşümü yerinde öğrendi

Ana Manşet Ziraat Türkiye Kupası’nda grup maçları belli oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021