Aksaray’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ana Manşet - 29.10.2021 - 17:00

Vali Hamza Aydoğdu: “İçimizdeki Kuvay-i milliye ruhu asla sönmeyecek. Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti daha nice yüzyıllar, nice bin yıllar yaşayacak”

Cumhuriyetin İlanının 98. Yıldönümü Aksaray’da düzenlenen törenle kutlandı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törene Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Milletvekilleri Ramazan Kaşlı, Ayhan Erel, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Yusuf Şahin, Vali Yardımcıları, birim amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama töreni Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu beraberinde Belediye Başkanı Evren Dinçer ile birlikte törene katılanların bayramını tebrik etmesi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; “Ne mutlu bizlere ki Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve daha nice isimsiz kahramanın kurup bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yılını kutluyoruz”dedi.

“Devlet kurmayı ve yönetmeyi en iyi aziz Türk milleti bilir”diyen Vali Aydoğdu konuşmasında: “Kurduğumuz on altı devlet bunun ispatıdır. Ancak devletsiz kalmanın ne demek olduğunu da en iyi biz biliriz. Bizim için Devlet namustur, Devlet bayraktır, Devlet hürriyettir. Bulunduğumuz coğrafya, insanlığın, kadim medeniyetlerin ve bütün semavi dinlerin beşiğidir. Herkesin göz diktiği bu yerde, asırlarca kalabilmenin ağır bedelleri vardır. Ancak o bedelleri ödemeyi göze alanların ve ödeyebilenlerin yurdudur Anadolu. Yani Türkün yurdudur. İçimizdeki Kuvay-i milliye ruhu asla sönmeyecek. Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti daha nice yüzyıllar, nice bin yıllar yaşayacak. Bunun teminatı, içimizdeki vatan aşkıdır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kuruluşundan bu güne kadar canlarını ve kanlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de hayırlı, uzun ömürler diliyorum”

Tören şiirlerin okunması, solo zeybek ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının çeşitli spor gösterileri sunduğu kutlama töreni geçit töreninin ardından Vali Hamza Aydoğdu’nun tebrikleri kabulü ile sona erdi.

Ana Manşet Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Ana Manşet AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor

Ana Manşet Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi

Ana Manşet Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda

Ana Manşet Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak

Ana Manşet AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

Ana Manşet Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor

Ana Manşet Aksaray’ın Kaderini Değiştirecek Hızlı Tren Yatırımı Hayata Geçiyor

Ana Manşet 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde Kamuda Yapay Zekâ ele alındı

Ana Manşet Duran: Bağımlılıkla mücadele devletin vazgeçilmez güvenlik alanıdır

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021