Aksaray Haberleri - 24.10.2015 - 11:25
Adile Ataklı: “Modern hayat ve teknoloji çocuklarımızı olumsuz yönde de etkiliyor. Değerler eğitimi ve geleneklerimizi gençlerimize daha iyi anlatmalıyız”
Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi öncülüğünde 1 yıl önce kurulan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın eşi Zehra Aslan, kadın dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının bayan yöneticileri ve üyelerinin oluşturduğu Aksaray Kadın Platformu, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve İl Müftüsü Cemalettin Bal’ı ziyaret etti.
Aksaray’a kadın gözüyle, kadın eliyle ivme kazandırmak istediklerini ifade eden Adile Ataklı, ‘’ Kadının gücüne çok inanıyoruz bir yerde kadın varsa işlerin birazda farklı gideceğini biliyoruz. Bizler bu noktada güzel şeyler yapmak istiyoruz ‘dedi.
Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve İl Müftüsü Cemalettin Bal’ı ziyaret etmedeki amaçlarını açıklayan Adile Ataklı, ‘Hepimiz kadın ve anneyiz çocuklarımız konusunda hepimiz çok duyarlıyız. Toplumda çocukların gelişme ve yetişmesi sırasında gözlemlerimiz var. Kadın Platformu üyeleri olarak bir araya geldiğimiz de hep konuşuyoruz. Bazı değerlerimizde biraz zayıflamalar oldu. Modern hayat ve gelişen teknoloji ile beraber çocuklarımızda rol modeller farklı kişiler oldu. Kültürel değerlerimiz, geleneksel değerlerde zayıflama oldu. Bu noktada hep beraber bir şeyler yapılması gerektiği bilinci ile ortak projeler gerçekleştirmek istiyoruz’ dedi.
Milli Eğitim ve İl Müftülüğünün değerler eğitimi konusunda kendi alanlarında eğitim çalışmaları gerçekleştirdiğini vurgulayan Adile Ataklı, “Aksaray da bu konuda hassasiyetle yaklaşım ve çalışmalar var. Bizlerde katkı sunacağımız bu çalışmalara destek olmak istiyoruz. Karşılıklı fikir alışveriş yaparak hep beraber geleceğimiz teminatı olan çocuklarımızın ahlaklı, vatanına milletine hayırlı işler yapma gayreti ile çalışan bireyler olarak yetişmesini istiyoruz’dedi.
Kadın Platformu üyelerini değer eğitimi ve bu yönde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendiren Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve İl Müftüsü Cemalettin Bal, bu yönde yapılacak çalışmalarda kendilerine destek olmalarından memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler.
Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Aksaray Haberleri Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Aksaray Haberleri Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı
Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Aksaray Haberleri Antalya’da Orman yangını alarmı
Aksaray Haberleri Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Aksaray Haberleri Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır
Aksaray Haberleri Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021