Aksaray Belediyesi Karla Mücadelede Tam Not Aldı

Aksaray Haberleri - 09.01.2017 - 11:26

Sabah erken saatlerde başkan yardımcılarıyla birlikte sahaya inen belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı, 33 ekip, 6 greyder, 20 kepçe, 2 tuzlama aracı, 5 elle tuzlama aracı ve 200 Personelin katıldığı kar temizleme çalışmalarını yerinde denetledi.

Yoğun kar yağışı tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da etkili oldu. Hafta sonu başlayan ve gün boyunca aralıklı şekilde devam eden kar yağışında Aksaray belediyesi, aldığı tedbirlerle vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırdı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yoğun kar yağışı öncesi, başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürlerini bir araya getirerek belediyede kriz masası oluşturdu. Haluk Şahin Yazgı başkanlığında toplanan kriz masasında Aksaray’ın yol haritası ortaya konularak, önümüzdeki günlerin hava raporları değerlendirildi.

Başkan Yazgı, kar yağışının başlamasıyla birlikte Fen İşleri, Su ve Kanal Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Park-Bahçe ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Belediye Çağrı Merkezi başta olmak üzere tüm birimlerin harekete geçmesi talimatını verdi.

Sabah erken saatlerde başkan yardımcılarıyla birlikte sahaya inen belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı, başta Aksaray Devlet Hastanesi acil girişi olmak üzere emniyet müdürlüğü, üniversite, adliye, Atatürk bulvarı, Cumhuriyet bulvarı, şehir merkezi, ana arter yollar, TOKİ bölgesi, Hürriyet Mahallesi gibi şehrin her bölgesinde yapılmakta olan kar temizleme çalışmalarını bizzat yerinde denetledi.

Aksaray belediyesi, 200 Personel 33 ekip, 6 greyder 20 kepçe 2 tuzlama aracı 5 elle tuzlama aracı ile gece gündüz çalışma yaparak yollardaki kar ve buzlanmaları ortadan kaldırdı ve vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırdı.

“Kar rahmet ve berekettir” diyen Başkan Yazgı, ülkemizin ve şehrimizin kar yağışına çok ihtiyacı olduğunu ifade ederek şunları söyledi “ Maşallah bu kış hem ülkemizde hem de şehrimizde çok güzel kar yağışı gerçekleşiyor. İstatistiklere göre Aksaray’ımızda da son 25-30 yılın yağabilecek en çok kar yağışı gerçekleşti.

Bizler Aksaray belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda kışa aylar öncesinden hazırlandık. Bizim 800 kilometrelik bir yol ağımız var. Yaptığımız çalışmalarla Biz bunun büyük bölümünde yollarının açılması gerçekleştirdik. Belediyemizde oluşturduğumuz kriz masası ile kış ve kara dair ne varsa bütün verileri masaya yatırdık. Hava raporları, yol haritaları, araçlar, ekipler hepsini organizeli bir şekilde harekete geçirdik. Kar yağdığında bizim için en önemli şey yolların açık olması. Özellikle hastane yolları hastaların hastaneye ulaştırılması konusunda çok hassas davranarak hastaneler ve acillerin yollarını açtık. Daha sonra emniyet, üniversite, adliye ile toplu taşımanın yer aldığı otobüs güzergahlarının tüm yollarını açtık. Bundan sonrada sistemli ve organize bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben buradan kar temizleme çalışmalarında emeği geçen tüm belediye personellerimize gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray Haberleri TCMB’nin resmi rezervleri Mart ortasında 189,6 milyar dolar oldu

Aksaray Haberleri Bayram süresince trafik denetimleri artırıldı

Aksaray Haberleri İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Aksaray Haberleri Altın piyasasında düşüş eğilimi sürüyor

Aksaray Haberleri TVF Başkanı Üstündağ Malatya’da iftar sofrasında buluştu

Aksaray Haberleri TEDxYouth@BLIS 2026 “Kendime Not” temasıyla Ankara’da düzenlendi

Aksaray Haberleri Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ndan Ramazan Bayramı mesajı

Aksaray Haberleri Çubuk’ta Yanan Meşale Tüm Türkiye’yi Aydınlattı: 18 Mart’ın Öncü İsmi Zeki Avan

Aksaray Haberleri TİRDEF ailesi iftarda buluştu: Birlik ve beraberlik mesajları ön planda

Aksaray Haberleri Borsa güne artıda başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021