Aksaray Barosu Çocukları Unutmadı

Aksaray Haberleri - 10.05.2016 - 11:43

9 Mayıs 2016 tarihinde Baro Başkanı Av. Levent BOZKURT başkanlığında, Aksaray Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Zübeyde AKÇA, Komisyon üyeleri Av. Yakup ZENGİN, Av. Saynur ÖZTÜRK ve stajyer avukatların katılımları ile Güzelyurt İlçesine bağlı Gaziemir İlköğretim Okulu ziyaret edildi.

Ziyaret kapsamında öğrencilere avukatlık mesleği tanıtımı ile birlikte, aynı zamanda çocuk suçları, bilişim suçları, verimli ders çalışma yöntemi, kişisel becerilerini tanımaları ve bu yönde kendilerine nasıl bir yol haritası çizmeleri konusunda söyleşi gerçekleştirildi.

Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent BOZKURT öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında “ Geleceğimizin teminatı, aydınlık yarınlarımızın sahibi siz kıymetli öğrencilere haklarınızı hatırlatmak, bedensel ve zihinsel gelişiminizi tam anlamıyla nasıl tamamlayacağınız, gerek bireysel gerekse toplumsal olaylar karşısında nasıl bir duruş sergilemeniz konusunda daha önce Taşpınar İlköğretim Okulu, Karacaören İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu ve daha birçok okulda sizler gibi öğrenci kardeşlerinizi bilgilendirmek amacı ile söyleşiler gerçekleştirdik. Burada almış olduğunuz eğitim tüm yaşamınızı etkileyeceğinden hiçbir konunun gereksiz ve boş olduğunu düşünmeyiniz. Sosyal medya kullanımından, internet’e, kültürel konulardan, güncel olaylara kısacası aklınıza takılan her türlü soruyu çekinmeden bizlere sorabilirsiniz, hak ettiğiniz güzel bir dünyada yaşamak için bizler mücadele ediyoruz.dedi.

Aksaray Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Zübeyde AKÇA, Avukatlık mesleği, avukat cübbesinin ne anlam ifade ettiği, çocuklar olarak hangi yasal haklara sahip oldukları, bir sorun ile karşıladıkları zaman kimlere nasıl şikâyetlerini bildirecekleri konusunda katılımcı öğrenciler ile bilgilerini paylaştı.

Aksaray Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Av. Yakup ZENGİN, Kitap okuma alışkanlığından, meslek seçimine, faydalı bir birey olmanın kişinin kendisine, ailesine, bulunduğu coğrafyaya nasıl olumlu katkılar sağlayacağından, iletişim araçlarının kullanımına ve daha birçok konuda öğrenciler ile tecrübelerini paylaştı.

Gaziemir İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet ŞAŞIRMAZ, bu anlamlı ve güzel ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirirken, başta Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent BOZKURT başta olmak üzere söyleşiye iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür etti.

Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Aksaray Haberleri Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Aksaray Haberleri Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Aksaray Haberleri Antalya’da Orman yangını alarmı

Aksaray Haberleri Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Aksaray Haberleri Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Aksaray Haberleri Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021