AKK’de spor dalllarında ülkemizin temsilcilerine ödül töreni düzenlendi

Yerel Haberler - 28.04.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Temsil ettikleri spor dallarını yurt içi ve yurt dışında başarılarıyla sergileyen Türk sporunun gizli kahramanlarının ödülle taçlandırıldığı etkinlik yoğun ilgiyle karşılandı. Ödül törenine AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Başkan Yardımcısı Süleyman Basa, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor Kulübü Başkanı Zafer Tekbudak, AKK Genel Koordinatörü Ömer Şan, AKK İcra Kurulu Üyesi Murat Akyüz, AKK Spor Meclisi Başkanı Murat Kandazoğlu, Şölene adını veren Türk Sporunun ve Futbolunun emektar ismi Volkan Yıldırım, çok sayıda sporcu ve aileler katıldı.

 

Sporun ve sporcunun yanındayız 

 

Ödül Şölenine adını veren ve 45 yılını Türk Sporuna adayan Volkan Yıldırım şöyle konuştu;

“45 yılını verdim Türk futboluna, Türk sporuna. Ardından doğduğum yere döndüm, alt yapılara döndüm. Alt yapılarda birçok çocuklarıma emek harcadık, harcamaya da devam ediyoruz. Bu tip ödül törenleri genelde vefat etmiş, daha sonradan değeri bilinen insanlara düzenlenir. Bu ülkede yaşarken saygı duyulması gereken o kadar çok emekçi insanımız var ki, önemli olan onlar yaşarken onlara bunu hissettirebilmektir.”

 

Sporun ve sporcunun her daim yanında olduğuna vurgu yapan Halil İbrahim Yılmaz şu ifadeleri kullandı; “Biraz düşündüm, çocukluğuma gittim, takım sporlarında da bireysel sporlarda da salonlar vardı, hocalarımız vardı, kimin hangi ideolojiden olduğunu bilmezdik, hoca babadan daha değerliydi. Sevgili kardeşlerimizin kalbinin tam üstündeki bayrak, Uluslararası platformlarda göndere çekildiği zaman hıçkıra hıçkıra kendi çocuğunu orada görmüş gibi ağlıyoruz ve tanımadığımız çocukların duacı oluyoruz biz. Bir anda kendi evlatlarımız orada yer almış gibi çıldırıyoruz. Madalya alan çocuklarımız 85 milyonun evladı oluyor bir günde.”

 

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a, AKK Başkan Yardımcısı Süleyman Basa’ya, AKK Spor Meclisi Başkanı Murat Kandazoğlu’na, AKK İcra Kurulu Üyesi Murat Akyüz’e EGO Spor Başkanı Zafer Tekbudak’a, Alparslan Erkoç’a ve Volkan Yıldırım’a spora ve sporcuya verdikleri emek ve destek için ödül verilirken, ödül alan sporcular ise şu şekilde oldu;

Abdullah Öztürk

Kurt Yüzme Kulübü Mert Toprak Temiz (Avrupa Şampiyonu), Ahmet Görkem Var (Avrupa Şampiyonu), Yiğit Ahmet Sakal (Avrupa 2.), Batuhan Levent Sağlam (Avrupa2.)

Kezban Gülşen Eşkil

Taylan Ege Akgün

 

TİMBİR ‘e Spor Basını Özel Ödülü

Düzenlenen ödül töreninde Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Yılın Basın Özel Ödülünü aldı. 

 

Yerel Haberler Süper Lig’de 31. hafta tamamlandı: Zirvede fark açıldı

Yerel Haberler AKK Samsun Gazeteciler Cemiyeti heyeti’ni misafir etti

Yerel Haberler 75 ilde narkotik operasyonu: 638 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler Artvin Merkezli 4 İlde Operasyonlarda 35 Şüpheli Yakalandı

Yerel Haberler Sivas’ta, Çocukları Suçtan Korumak başlığında panel ve çalıştay düzenlenecek

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 72 bin 594’e yükseldi

Yerel Haberler Domenico Tedesco’dan ayrılık sonrası ilk sözler

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Hedefimiz Daha Hızlı ve Daha Güven Veren Bir Adalet İnşa Etmek

Yerel Haberler Her gün Ordu Büyükşehirden ücretsiz sıcak yemek

Yerel Haberler Çorum’da mantar zehirlenmesinde 43 yaşındaki kadın hastaneye kaldırıldı!

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021