AKK ve Ankara Üniversitesi Spor için el ele veriyor

Yerel Haberler - 02.04.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

“Bu seyirde herkes kaptan” mottosuyla yoluna devam eden Ankara Kent Konseyi (AKK), yerel yönetimlerin spor alanında da destekçisi olmaya devam ediyor.  Spora ve sporcuya verilen değerin bilinciyle sürdürülen çalışmalar kapsamında AKK çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile el ele vererek, Ankara halkını spora teşvik etmek amacıyla yeni bir çalışmaya imza atacak.

Amaç vatandaşları spora yönelik teşvik etmek 

Çalışma kapsamında, Ankara Kent Konseyi Genel Koordinatörü Ömer Şan’ın ev sahipliğinde, Halk Sağlığı Koordinatörü, İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu üyesi Murat Akyüz, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yağmur Güler, Bisiklet Meclisi Başkan Yardımcısı Burçin Tarhan ve meclis üyeleri Yalçın Kemal Uslu, Emin Daregenli, Engelli Meclisi Başkanı Yıldıray Çınar, Engelli Meclisi Genel Sekreteri Rahşan Aşılıoğlu, Spor Meclisi Başkanı ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Ankara Şube Genel Başkanı Murat Kandazoğlu’nun katılımlarıyla düzenlenen toplantıda, AKK ve Ankara Üniversitesi’nin el ele vererek spora olan teşvikin artırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı.

Sporun yeri ve yerel yönetimlerin spora yaklaşımının öneminin altının çizildiği toplantıda, yaygın olarak uygulanan futbol sporunun yanı sıra, diğer spor branşlarının da güçlendirilmesine vurgu yapıldı. 

Amatör sporculafr da unutulmayacak

Toplantıda masaya yatırılan konular arasında;  -Engelli vatandaşlarımızı topluma katacak ve vücutlarını çalıştırmaya yönelik uygulanacak spor dalları ve alanları. -Başta öğrenciler olmak üzere vatandaşlara, özellikle ulaşım alanı için bisiklet kültürünü aşılamak. -Farklı spor alanlarında vatandaşlara gerekli alanı sağlamak için çalışmalar düzenlemek. -Türkiye genelinde amatör spor kulüplerinin öneminin vurgulanması, bunun akademik dünya aracılığıyla da tanıtılması. gibi başlıklar yer alırken. İlerleyen dönemlerde, ilgili meclis kurullarında yapılacak toplantılarda alınacak kararlar kesinleşecek.

Yerel Haberler Ticaret Bakanlığı’ndan yanıltıcı reklamlara 122 milyon liralık ceza

Yerel Haberler Niğde’de 49,7 milyon TL’lik proje için imzalar atıldı

Yerel Haberler Meteoroloji’den çok sayıda il için kuvvetli yağış alarmı

Yerel Haberler Karslı Bahar Yıldırım Avrupa sahnesinde

Yerel Haberler Bakan BAK, Etnospor Kültür Festivali Açılışına Katıldı

Yerel Haberler Erzurum Lisesi’nde bilim ve teknoloji rüzgârı

Yerel Haberler Ankara’da ormanlara giriş yasağı başladı

Yerel Haberler TÜİK 2025 doğum verilerini açıkladı: Kars ve çevre illerde kaç bebek dünyaya geldi?

Yerel Haberler THY’den bayram yoğunluğuna 365 ek sefer

Yerel Haberler Mavi Bayraklı Plaj Sayısı 580’e Yükseldi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021