Akk Tarihi Kentler Etkileşim Çalışma Grubu Masasından ABB’ye İpek Yolu için ortak adım önerisi

Yerel Haberler - 13.11.2025 - 10:00

ANKARA – BHA

Toplantıya, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü ve Tarihi Kentler Birliği Danışmanı Bekir Ödemiş, TMMOB İçmimarlar Odası Genel Başkanı ve AKK YK üyesi Emrah Kaymak, AKK Genel Koordinatörü Ömer Şan, AKK İcra ve YK üyesi Murat Akyüz ile çalışma grubunun YK üyeleri katıldı.

Toplantı gündeminde geçmişin rotası: İpek Yolu

Toplantıda, çalışma grubunun yürütmüş olduğu “Batı İpek Yolu” projesiyle ilgili istişarelerde bulunulurken; grup üyeleri, “Batı İpek Yolu” projesinin ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde hayata geçirilen “İpek Yolu Kültür Rotası” projesi ile ortak yürütülmesi ve uygulanması konusunda öneride bulundu.

Toplantıda ayrıca, Ankara’nın önemli tarihi alanlarından Yahudi Mahallesi ve çevresine 23 Kasım 2025 tarihinde mimar Faruk Soydemir rehberliğinde bir gezi düzenlenmesi kararlaştırıldı ve önümüzdeki aylarda gerçekleştirilmesi planlanan söyleşi ile çalıştay programlarının içerikleri de belirlendi.

Son olarak toplantı, Ankara’nın tarihi dokusunun korunması ve kültürel mirasının tanıtılmasına yönelik ortak hedeflerin vurgulanmasıyla tamamlandı.

Yerel Haberler Bursa Büyükşehir, Osmangazi’de 10 kilometrelik yolu yeniledi

Yerel Haberler Bursa’da kaçak sigara imalathanesine darbe: 1,5 milyon liralık ürün ele geçirildi

Yerel Haberler Artvin Ticaret Borsası hizmet binası için mimari proje yarışması

Yerel Haberler İnegöl Belediyesi oryantiring yarışmalarına ev sahipliği yaptı

Yerel Haberler Vali Dr. Önder Bozkurt’tan Muhtarlar Günü buluşması

Yerel Haberler MEB’den öğrencilere yeni kaynak: “Bireysel Öğrenme Etkinlikleri” kitapları yayımlandı

Yerel Haberler Güdül’de Muhtarlar Günü buluşması

Yerel Haberler Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında istihdam ve eğitim gündemi

Yerel Haberler Giresunspor lige mağlubiyetle başladı

Yerel Haberler Türkiye’den Bosna Hersek’teki çocuklara destek

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021