AKK Başkanı Yılmaz: Demokrasi kentle başlar, katılım her gün gereklidir

Yerel Haberler - 24.09.2025 - 9:46

ANKARA – BHA

Konuşmasında Yılmaz, yurttaşların kent yönetimine aktif katılımının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Eğer yurttaş kent yönetiminde söz sahibi olamıyorsa, demokrasi çok eksik kalır. Katılım sadece seçimlerle sınırlı değildir; parkta, sokakta, otobüs durağında, hayatın her alanında uygulanmalıdır. Ankara’yı birlikte yaşayan, birlikte üreten ve farklılıklarıyla güçlü bir kent yapmak istiyoruz. Demokrasi sadece oy değildir; ortak akıldır, katılımdır ve her gün korunması gereken bir eylemdir. Daha sakin, daha güvenli ve daha saygılı bir kent için pes etmeden çalışmalıyız.”

Programda ayrıca, Ankara Kent Konseyi Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş, kentleşmenin tarihsel gelişimi ile demokrasi arasındaki ilişkiyi değerlendirirken; ekonomist ve sosyolog Derya Tüzen, ekonomik politikaların kent yaşamı ve toplumsal adalet üzerindeki etkilerini, yönetim bilimci Orhan Selim Bayraktar ise kentleşmenin sosyal, kültürel ve siyasal boyutlarını ele aldı.

Yerel Haberler Erzurum 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Akyıldız, Artvin’de

Yerel Haberler 6 il için sarı kodlu uyarı verildi

Yerel Haberler Isparta’da kuzu göbeği sezonu başladı

Yerel Haberler AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’dan Ankara’da ziyaret

Yerel Haberler Giresun Dal-Çık projesi yeniden ihale ediliyor

Yerel Haberler Yatırım fonlarında vergi sistemi değişti

Yerel Haberler Ankara Kent Konseyi 3. tavsiye kararları genel kurulunu yapıyor…

Yerel Haberler MTSO Başkanı Sadıkoğlu : Depremzede esnafa öncelik verilsin

Yerel Haberler Akçadağ Belediyesi yeni hizmet binası için ilk kazmayı vurdu

Yerel Haberler Giresun’da kent güvenliğine kameralı denetim

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021