AK Parti’de büyük değişim var

Aksaray Haberleri - 02.05.2018 - 14:45

AK Parti 24 Haziran seçimlerine büyük bir değişimle girecek. Mevcut milletvekillerinin üçte ikisinin değişecek. Bazı bakanlar Beştepe’deki kurmay ekibine ve bazıları da belediye başkan adaylığına kaydırılacak. AK Parti’den yansıyan kulisleri Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan bugünkü köşesinde aktardı. İşte o yazının ilgili bölümü:

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM RÜZGARI “AK Parti’de ise manifesto ve seçim beyannamesi çalışmaları yürütülürken, arka planda Erdoğan’ın verdiği alarm doğrultusunda, “yasamada iktidar” üzerinde yoğunlaşılıyor.

Yeni sistem Cumhurbaşkanı’nı öne çıkarsa da kanunların geçirilmesi, OHAL ve bütçenin kabulü gibi kritik kararların adresi Meclis’in önemi hâlâ büyük.

600 vekilin olacağı sistemde, kıl payı farkla ya da MHP destekli bir çoğunluğun sağlanması halinde Ak Parti’nin sorun yaşayacağı açık. Üstelik MHP’ye mahkûmiyet de kritik bir sorun.

ÜÇTE İKİSİ DEĞİŞECEK Erdoğan, bu nedenle üstünlük sağlayabilecek bir aday listesi ve seçim kampanyası hazırlığında. Gelen bilgiler, mevcut vekillerin üçte ikisinin değişeceği, bakanların ve partinin A takımındaki bazı isimlerin Beştepe’deki kurmay ekibine, bazılarının belediye başkan adaylığına kaydırılacağı, duayen isimlerle ilgili son kararı Erdoğan’ın vereceği geniş bir revizyonu işaret ediyor.

KAMPANYADA ÖNE ÇIKACAK SÖYLEMLER Kampanyada ise Erdoğan’ın dile getirdiği, daha fazla özgürlük, demokrasi ve refah eksenli, laiklik vurgusunun da olacağı, 1.5 milyon genç seçmene hitap eden bir söylem ön planda olacak.

Somut vaatlerin en önemli kısımları da dünkü torba tasarıyla zaten Meclis’e geldi. Hem Cumhurbaşkanlığı’nı hem Meclis’i kazanmak temel hedef.

Aksaray Haberleri Paylaş “Davraz, En Güvenli Kayak merkezi olma özelliğini güçlendiriyor”

Aksaray Haberleri Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyareti: Diplomasi, tarih ve stratejik mesajlar

Aksaray Haberleri Beypazarı trafik kazası 1 kişi öldü 3 kişi de yaralandı

Aksaray Haberleri Yurdun bazı kesimlerinde kar etkili oldu

Aksaray Haberleri Yavuz Ağıralioğlu Adıyaman’dan seslendi: “Apo’ya umut, milletimize kâbus oldunuz”

Aksaray Haberleri Basit usulden gerçek usule geçecek mükelleflere geçiş kolaylığı

Aksaray Haberleri Kars36 Spor, Nusaybin Belediye Spor deplasmanında puan arayacak

Aksaray Haberleri Gazze’de can kaybı 70 bin 654’e çıktı

Aksaray Haberleri Fatih Erbakan: Terör konusunda çözüm referandumdur

Aksaray Haberleri Gümüş fiyatları zirveyi gördü, haftayı rekorla kapattı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021