AK Parti MKYK ve MYK tahminlerim!

Köşe Yazarları - 20.05.2017 - 12:49

Siyasi tecrübesi ve siyasi duruşuyla bir ‘Dünya Lideri’ olan Erdoğan’ın kongrede MKYK’ya ardından da MYK’ya kimleri alacağı teşkilatlarda yeni bir heyecan ve gündem konusu. AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi ile ilgili içimden bir iki kelam yazmak geldi. Partinin Kurucu Lideri Recep Tayyip Erdoğan, son yapılan referandum seçiminin ardından hayata geçirilen anayasa değişikliği ile yeniden partisine geri döndü. Bunun üzerine hiç zaman kaybetmeyen partinin Genel Başkanı Binali Yıldırım, MKYK’yı toplayarak 21 Mayıs Pazar gününe Olağanüstü Kongre kararı aldı.

Siyasi tecrübesi ve siyasi duruşuyla bir ‘Dünya Lideri’ olan Erdoğan’ın kongrede MKYK’ya ardından da MYK’ya kimleri alacağı teşkilatlarda yeni bir heyecan ve gündem konusu oldu.

Benimde reisimize karışmak haddime değil, ancak kendi düşüncelerimi açığa vurmak istedim. Buradan yazdıklarımın sadece şahsen tahmin ve gönlümden geçmesinden ibarettir. Reisimizin bizim siyasi görüşlerimize de ayrıca ihtiyacı yoktur.

AK Parti’de siyaset yapmış, teşkilatların bir fakiri olarak en iyi kadrolar sadece genel merkez düzeyinde değil, il ve ilçelerde de oluşturulması en büyük arzumuzdur.

Reisin yeniden oluşturacağı MKYK üyeliğine Av. Mihrimah Belma Satır, Metin Külünk, Aziz Babuşcu, Özlem Zengin, Oktay Saral, Yalçın Topçu, Zülküf Kazdal gibi isimleri alacağını tahmin ediyorum.

Erdoğan ayrıca İstanbul İl Başkanı Temurci’yi yeni dönemde il başkanlığı yerine MKYK’ya çekerse hiç kimse şaşırmasın!

Yine bir bomba da Egemen Bağış’ın kadroda yer bulması olacaktır diye düşünüyorum.

Genel Merkez Kadın Kollarından İffet Polat, Tülay Selamoğlu, Julide İskenderoğlu, Zeynep Gül Yılmaz gibi güçlü isimler reisin yeni kadrosunda olabileceklerini tahmin ediyorum.

Genel Merkez Gençlik Kollarından Abdülkerim Buğra Şimşek, İsa Sinan Göktaş, Merve Aslaner, Osman Söyler gibi öne çıkan geleceği parlak isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MKYK’yı gençleştirme düşüncesinde kendilerine yer bulabilirler.

Partiye olan katkıları ve siyasi tecrübeleriyle Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Öznür Çalık, Ahmet Sorgun, Abdülhamit Gül’ün MYK yeni oluşumunda da yeniden yer bulacaklarına kesin gözüyle bakıyorum.

Yine öne çıkan iki isim Aziz Babuşcu ile Metin Külünk MKYK’nın yanı sıra MYK’da kendilerine yer bulabileceğini tahmin ediyorum.

15 Temmuz darbe kalkışmasının komutanlarından Tuğgeneral Mehmet Dişli’nin ağabeyi Şaban Dişli, bu süreçte yıprandığı için kadro dışı kalacağına kesin gözüyle bakıyorum.

AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi’nin Reisimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, partiye ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.

Köşe Yazarları Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Köşe Yazarları AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor

Köşe Yazarları Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi

Köşe Yazarları Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda

Köşe Yazarları Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak

Köşe Yazarları AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

Köşe Yazarları Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor

Köşe Yazarları Aksaray’ın Kaderini Değiştirecek Hızlı Tren Yatırımı Hayata Geçiyor

Köşe Yazarları 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde Kamuda Yapay Zekâ ele alındı

Köşe Yazarları Duran: Bağımlılıkla mücadele devletin vazgeçilmez güvenlik alanıdır

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021