Adalet Bakanı Gürlek duyurdu: Alo Adalet 135, 1 Eylül’de pilot illerde başlıyor

Yerel Haberler - 30.08.2026 - 7:07

ANKARA – BHA

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, adalet hizmetlerinin vatandaşlar için daha hızlı, etkin ve erişilebilir hale getirilmesi amacıyla yeni bir uygulamanın devreye alınacağını duyurdu.

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in paylaşımının tamamı şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’nı Adaletin Yüzyılı kılma hedefimiz doğrultusunda adalet hizmetlerimizi vatandaşlarımız için daha hızlı, etkin ve erişilebilir hâle getirmeye devam ediyoruz.

Bu anlayışla, 1 Eylül itibarıyla pilot illerimizde Alo Adalet 135 hizmetini hayata geçiriyoruz.

İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde başlayacak Alo Adalet 135 ile uzun süren dava ve soruşturma dosyalarınıza ilişkin başvurularınızı hızlı ve güvenli bir şekilde iletebileceksiniz.

İlk derece mahkemeleri, bölge adliye mahkemeleri ve bölge idare mahkemelerindeki beş yılı aşan dava dosyaları ile üç yılı aşan soruşturma dosyalarınız hakkında, yapay zekâ destekli sesli asistanımız veya uzman temsilcilerimiz aracılığıyla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Başvurularınız Yargı Hizmetlerinin Etkinliği Bürolarına ulaştırılacak; gerekli hâllerde ilgili mahkeme veya Cumhuriyet Başsavcılığınca değerlendirilerek sürece ilişkin bilgilendirmeler SMS yoluyla tarafınıza iletilecektir.

Adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştıran ve yargı süreçlerinin etkinliğini artıran uygulamalarımızı kararlılıkla hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.”

Yerel Haberler Kurban’dan 30 Ağustos’ta hekimlere mesaj: Bu ülkenin hekimleri de Cumhuriyet’in stratejik gücüdür

Yerel Haberler DOA sisteminde artış: 3 milyon kişi uygulamaya katıldı

Yerel Haberler İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den genç çifte “3 Çocuk” mesajı

Yerel Haberler Adana’dan Orta Asya’ya ekonomik köprü: Özbekistan’la ticaret, yatırım ve ortak üretim dönemi

Yerel Haberler Beşiktaş ve Trabzonspor için Avrupa maratonu: İlk rakipleri belli oldu

Yerel Haberler Meteoroloji’den sağanak ve kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Yerel Haberler Zafer Bayramı’nda ulaşım müjdesi! 30 Ağustos’ta hangi hatlar ücretsiz?

Yerel Haberler Adalet Bakanı Gürlek duyurdu: Alo Adalet 135, 1 Eylül’de pilot illerde başlıyor

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi mücadelesinden hiç kimse vazgeçiremeyecektir

Yerel Haberler Cem Yılmaz kalp krizi sonrası tedavi altına alındı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021