Yerel Haberler - 07.05.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
AB Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, yüksek riskli yapay zeka sistemlerine ilişkin kuralların uygulanması 16 aya kadar ertelenecek. Yeni takvime göre bağımsız yüksek riskli sistemler için uygulama tarihi 2 Aralık 2027, ürünlere entegre sistemler için ise 2 Ağustos 2028 olacak.
Düzenleme kapsamında KOBİ’lere yönelik bazı muafiyetlerin genişletilmesi ve yükümlülüklerin azaltılması da planlanıyor. Ayrıca yapay zeka tarafından oluşturulan rıza dışı mahrem içerik ve çocuk istismarı materyali üreten uygulamaların yasaklandığı belirtildi.
Yapay zeka içeriklerinde şeffaflık kurallarına ilişkin geçiş süresi ise 6 aydan 3 aya indirildi. Yeni düzenlemenin, üye ülkeler ve Avrupa Parlamentosu’nun resmi onayının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Yerel Haberler 13 ilde sahte TOKİ sitesi vurgunu: 14 gözaltı
Yerel Haberler Altın fiyatlarında dalgalı seyir sürüyor
Yerel Haberler Ünye’de yağmur suyu sorunları çözüme kavuşuyor
Yerel Haberler İstanbul’da ünlülere uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Yerel Haberler Ilıcalar’da çocuklar tuvalle buluştu
Yerel Haberler Başkan Gencan’dan kadın girişimci Eraslan’a anlamlı ziyaret
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021