Yerel Haberler - 25.06.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Trump, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile Oval Ofis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD-İran görüşmeleri ile Ankara’da yapılacak NATO Zirvesi hakkında konuşan Trump, Türkiye’nin İran ile yaşanan savaşa dahil olmamasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da değerlendirmelerde bulunan Trump, “Erdoğan harika bir lider, çok güçlü bir kişi, ordusu da harika. O, Türkiye’yi seviyor ve harika bir iş çıkarıyor, saygın bir adam, saygın bir lider ve benim dostumdur” dedi.
Türkiye’nin savunma sanayisindeki konumuna da değinen Trump, ülkenin bu alanda önemli bir kapasiteye sahip olduğunu belirtti. NATO ittifakı genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin şirket bulunduğunu söyleyen Trump, Türkiye’nin askeri gücünün birçok kişi tarafından tam olarak bilinmediğini ifade ederek, Erdoğan’ın liderliğinde ülkenin güçlü bir orduya sahip olduğunu kaydetti.
Yerel Haberler Battalgazi’de 4 bin kişiye aşure ikram edildi
Yerel Haberler Türkiye’de ölüm sayısı 2025’te 491 bin 684’e yükseldi
Yerel Haberler Malatya’da 4.0 büyüklüğünde deprem
Yerel Haberler Kars Valisi Ziya Polat’tan şehit Eren Bülbül’e anlamlı vefa
Yerel Haberler AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Bülent Arınç oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021