ABB’den ulaşım tarifelerinde düzenleme: Artış 2026’da uygulanacak

Yerel Haberler - 13.12.2025 - 8:15

ANKARA – BHA

EGO Genel Müdürlüğü, son 9 aydır bilet ücretlerinde herhangi bir artış yapılmadığını, bu süreçte vatandaşların bütçesinin gözetilerek toplu taşıma hizmetinin aynı tarifeyle sürdürüldüğünü bildirdi. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda artan maliyetlere rağmen vatandaşların yükünün azaltılmasına öncelik verildiği vurgulandı.

Açıklamada, belediyeden sosyal destek alan ortalama 6 bin 260 asgari ücretliye 8 aydır her ay 50 binişlik ulaşım desteği sağlandığı, ortaokul ve lise çağındaki yaklaşık 50 bin öğrenciye ise aylık 100 binişlik abonman desteğinin devam ettiği belirtildi.

Öğrenci Abonman Kartı uygulaması kapsamında 2025 yılı Ekim ayında 254 bin 337 öğrencinin, 350 TL karşılığında bir ay boyunca sınırsız toplu taşımadan yararlandığı, bu dönemde yaklaşık 15 milyon 750 bin biniş gerçekleştiği kaydedildi. Yeni tarifeyle öğrenci abonman ücretinin sınırsız kullanım için 450 TL olarak belirlendiği ifade edildi.

Erken saatlerde işe ve okula gidenler için uygulanan indirimli tarifenin de genişletildiği bildirildi. Buna göre, 06.00–06.45 saatleri arasında uygulanan indirimli tarife, 06.00–07.00 saatleri arasını kapsayacak şekilde düzenlendi ve bu saatlerde tam bilet ücretinden 10 TL daha düşük tarife uygulanmasına karar verildi.

Açıklamada ayrıca, Ankara’da ulaşım ücretlerinin döviz kurundaki artışa rağmen hâlâ 1 dolar seviyesinin altında olduğu vurgulanırken, trafik yükünü azaltmak ve çevreci ulaşımı teşvik etmek amacıyla elektrikli otobüs alım sürecinin sürdüğü, ücretsiz taşımaya yönelik yeni güzergâhlar için de çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Faili meçhul dosyalarda yeni gelişmeler yaşandı

Yerel Haberler Avrupa’dan 13 noktadan Bodrum’a direkt uçuş

Yerel Haberler Akoğuz Kışlası TOKİ konutları tamamlandı: Teslimler 9 Temmuz’da başlıyor

Yerel Haberler Özbekistan Milli Haber Ajansı ile TDGF arasında iş birliği görüşmesi

Yerel Haberler KVKK’den belediyelerin turistik canlı yayınlarına uyarı

Yerel Haberler Kars Valisi Ziya Polat, ​”Kerbela, Kardeşlik ve Adalet Sembolüdür”

Yerel Haberler Yaz Kur’an kursları için kayıt süreci başladı

Yerel Haberler Evde sağlık ve palyatif bakım hizmetlerinde yeni dönem başladı

Yerel Haberler Kars Harakani Havalimanı’nda yolcu ve uçak trafiği verileri açıklandı

Yerel Haberler Dünya Kupası’nda yeni gün heyecanı: 4 kritik mücadele

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021