Yerel Haberler - 01.03.2026 - 0:00
ŞEVKET GÖLÜK / ANKARA – BHA
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde kurduğu sağlık çadırıyla vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması sunuyor. Tansiyon, nabız ve kilo ölçümlerinin yapıldığı uygulama, özellikle uzun süreli açlığa bağlı risklere karşı önlem amacı taşıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ramazan ayına özel olarak Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde kurduğu sağlık çadırıyla vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması hizmeti sunuyor. Haftanın dört günü (Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar) 13.00-16.00 saatleri arasında bayrama kadar sürecek uygulama kapsamında tansiyon, nabız, kilo ve ateş ölçümü yapılıyor.
VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRİYOR VE YÖNLENDİRİYORUZ
ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Mümtaz Yavuz, Ramazan ayında uzun süreli açlığa bağlı sağlık risklerine karşı önlem aldıklarını belirterek, çadırın vatandaşların vital bulgularını takip etmek için kurulduğunu söyledi. Yavuz, “Burada hem sağlık alanında hem de diğer daire başkanlıklarımızın hizmetlerini vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Tansiyon, nabız, boy ve kilo ölçümlerini yapıyoruz. Anormal değerler tespit ettiğimizde vatandaşlarımızı bilgilendiriyor ve gerekirse ilgili hastanelere yönlendiriyoruz” dedi.
VATANDAŞLARDAN OLUMLU GERİ DÖNÜŞ
Çadırda ölçüm yaptıran vatandaşlar hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanın Mansur Yavaş ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Yerel Haberler AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Atakule oldu
Yerel Haberler Isparta Eğirdir’de otomobilde 2 genç ölü bulundu
Yerel Haberler Süper Lig kulüplerinin yeni sezon bütçe sınırları belli oldu
Yerel Haberler TOKİ’den vatandaşlara sahte site uyarısı
Yerel Haberler Barajlardaki su seviyesi artık her gün açıklanacak
Yerel Haberler Kaymakam’dan yeni emniyet müdürüne ziyaret
Yerel Haberler Yeşilyurt’ta 5 bin 970 öğrenciye sıfır atık eğitimi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021