Yerel Haberler - 23.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri, vatandaşların sağlığını ve konforunu önceleyen çalışmalarıyla kente hizmet etmeye devam ediyor.
2026 yılında göl yüzeyi bitki temizleme makinesinin ikincisini envanterine katan Büyükşehir Belediyesi, su yüzeyini kaplayan müsilaj ve su mercimeğinin neden olduğu kötü kokular ile sivrisinek üremesini önlemek amacıyla nisan ayından eylül ayının sonuna kadar göl ve göletlerde temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.
MAKİNELERİN BAKIM VE ONARIMINI DA ANFA YAPIYOR
ANFA ekipleri özellikle Başkentlilerin sıkça ziyaret ettiği Çubuk-1 Barajı, Temelli Göletleri, Mogan Gölü, Kirazdibi Göleti, Karagöl ve Göksu’da havaların ısınmasıyla birlikte düzenli aralıklara yüzey temizliği gerçekleştiriyor. Makinelerin bakım ve onarım işlemleri de ANFA’nın kendi kademe biriminde yapılıyor.
ANFA Destek Hizmetleri Müdürü Cengiz Yüksel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imalatı tamamlanarak envantere dahil edilen ikinci makinenin belediyeler arası iş birliğinin güzel bir örneği olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
“ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri olarak; çevresel atıklar, yağmur ve sellerle birlikte gelen atıklar ve bunların sonucunda koku oluşturabilecek, sivrisinek üremesine ortam sağlayan yosun, müsilaj ve su mercimeği gibi oluşumları bu makine sayesinde temizliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”
Yerel Haberler DSİ Makine Parkı Büyüyor
Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 72 bin 744’e çıktı
Yerel Haberler Kars’ta sazangiller için av yasağı başladı
Yerel Haberler Malatya’da raylı sistem projesi AYGM tarafından onaylandı
Yerel Haberler İl Millî Eğitim Müdürleri Ankara’da; Kritik Toplantı
Yerel Haberler İsveç Hükümetinden kadınlara destek
Yerel Haberler Başkan Gülpınar 2 yıllık hizmet karnesini açıkladı
Yerel Haberler Kurban tedbirleri Çorum’da resmen duyuruldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021