ABB Başkanı Yavaş’ın Ankara’nın başkent oluşunun 103. yıl dönümü mesajı

Yerel Haberler - 13.10.2026 - 8:37

ANKARA – BHA

ABB Başkanı Yavaş’ın ifadeleri:

”Millî Mücadele’nin kalbi, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün simgesi, Cumhuriyetimizin kalesi Ankara’nın başkent oluşunun 103. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen Millî Mücadele’nin karargâhı olan Ankara, bağımsızlık iradesinin ve özgürlük umudunun en önemli sembollerinden biridir. Cumhuriyetimizin temel değerleriyle şekillenen Ankara; yalnızca yeni kurulan Cumhuriyetimizin yönetim merkezi değil; ülkemizin çağdaşlaşma ve bağımsız olma yolculuğunda önemli merkezlerden biri olmuştur. 

Bugün bizlere düşen en önemli sorumluluk ise kentimizin tarihî yükümlülüğüne ve Cumhuriyetimize yakışır çalışmaları Ankaralı hemşehrilerimizle buluşturmaktır. Her adımımızı Ankara’nın köklü geçmişinden aldığımız güç ve geleceğe duyduğumuz sorumlulukla atıyor; daha yeşil, daha erişilebilir ve daha yaşanabilir bir Başkent için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Ankara’nın başkent oluşunun yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadele’nin tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Millî Mücadele’nin karargâhı, Cumhuriyetimizin başkenti güzel Ankara’mızın başkent ilan edilişinin 103. yılı kutlu olsun.”

Yerel Haberler Süper Lig’de 7. haftaya üç büyüklerin galibiyetleri damga vurdu

Yerel Haberler Ankara Keçiören’de 350 aileye gelişim desteği

Yerel Haberler Bergama’da uygarlıkların izleri bir arada

Yerel Haberler Meteoroloji uyardı: Çok sayıda bölgede sağanak ve toz taşınımı bekleniyor

Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi’ne ikinci operasyon: 25 gözaltı

Yerel Haberler Kars’ın kültürü ve yöresel lezzetleri Ankara’da tanıtılacak

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin hak ve hukukunun korunması kırmızı çizgimizdir

Yerel Haberler TÜRKSİT ve EkoAvrasya’dan TİMBİR’e ziyaret

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Güvenli gıdaya erişim milli güvenliğimizin temel unsurudur”

Yerel Haberler Erzurum’da şüpheli ölüm: Evinde cansız bedeni bulundu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021