AB ülkelerinde konut fiyatları yükselişini sürdürdü

Yerel Haberler - 09.01.2026 - 11:47

ANKARA – BHA

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanan verilere göre, AB genelinde konut fiyatları 2025’in üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,6 arttı. Aynı dönemde yıllık bazda artış oranı ise yüzde 5,5 olarak kaydedildi.

Avro Bölgesi’nde de benzer bir tablo ortaya çıktı. Konut fiyatları, üçüncü çeyrekte çeyrek bazda yüzde 1,6, yıllık bazda ise yüzde 5,1 yükseldi.

AB üyesi ülkeler arasında, geçen yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre konut fiyatları Letonya’da yüzde 5,2, Slovakya’da yüzde 4,9 ve Portekiz’de yüzde 4,1 artış gösterdi. Aynı dönemde fiyatlar Lüksemburg’da yüzde 3,1, Finlandiya’da yüzde 2,2 ve Slovenya’da yüzde 1,1 oranında geriledi.

Yıllık bazda değerlendirildiğinde ise konut fiyatları Macaristan’da yüzde 21,1, Portekiz’de yüzde 17,7, Bulgaristan’da yüzde 15,4, Hırvatistan’da yüzde 13,8, Slovakya’da yüzde 13,4, İspanya’da yüzde 12,8 ve Litvanya’da yüzde 10,8 arttı. Yıllık bazda konut fiyatlarının gerilediği tek ülke ise yüzde 3,1 düşüşle Finlandiya oldu.

Yerel Haberler Bakan Kurum’dan Ayazağa için iki seçenek: Yarısı Bizden veya TOKİ

Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi soruşturmasında 7 kişi tutuklandı

Yerel Haberler 11. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin Ödüllü Filmleri Niğde’de izleyiciyle buluştu

Yerel Haberler Isparta’ya mevsimin ilk karı yağdı

Yerel Haberler Bilal Erdoğan’dan Isparta belediyesi’ne ziyaret

Yerel Haberler ATO Meclisi, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden “Gürsel Baran”ı seçti

Yerel Haberler IPARD III Programı’nda 95 projeye 1,2 milyar lira hibe desteği

Yerel Haberler Dünya Gıda Günü’nde Kasapoğlu’ndan gıda güvenliği mesajı

Yerel Haberler Türkiye genelinde aranan şahıslara yönelik operasyonda 912 yakalama

Yerel Haberler Antalya’da düzenleneceği duyurulan çocuk yarışmasına inceleme

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021