AB ülkelerinde konut fiyatları yükselişini sürdürdü

Yerel Haberler - 09.01.2026 - 11:47

ANKARA – BHA

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanan verilere göre, AB genelinde konut fiyatları 2025’in üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,6 arttı. Aynı dönemde yıllık bazda artış oranı ise yüzde 5,5 olarak kaydedildi.

Avro Bölgesi’nde de benzer bir tablo ortaya çıktı. Konut fiyatları, üçüncü çeyrekte çeyrek bazda yüzde 1,6, yıllık bazda ise yüzde 5,1 yükseldi.

AB üyesi ülkeler arasında, geçen yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre konut fiyatları Letonya’da yüzde 5,2, Slovakya’da yüzde 4,9 ve Portekiz’de yüzde 4,1 artış gösterdi. Aynı dönemde fiyatlar Lüksemburg’da yüzde 3,1, Finlandiya’da yüzde 2,2 ve Slovenya’da yüzde 1,1 oranında geriledi.

Yıllık bazda değerlendirildiğinde ise konut fiyatları Macaristan’da yüzde 21,1, Portekiz’de yüzde 17,7, Bulgaristan’da yüzde 15,4, Hırvatistan’da yüzde 13,8, Slovakya’da yüzde 13,4, İspanya’da yüzde 12,8 ve Litvanya’da yüzde 10,8 arttı. Yıllık bazda konut fiyatlarının gerilediği tek ülke ise yüzde 3,1 düşüşle Finlandiya oldu.

Yerel Haberler Kaymakam’dan yeni emniyet müdürüne ziyaret

Yerel Haberler Yeşilyurt’ta 5 bin 970 öğrenciye sıfır atık eğitimi

Yerel Haberler Çevrefest, Güdül’de ilgi gördü

Yerel Haberler Ankara merkezli terör operasyonunda 209 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler İspanyol Basını Çorum’u yazdı

Yerel Haberler Hanımınçiftliği’nde vatandaşlardan başkanlara doğrudan talep

Yerel Haberler Gastronominin Oscar’ı bir kez daha BAÜN’e

Yerel Haberler Kars’ta hayvancılığa güç katacak proje

Yerel Haberler MTÜ Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Yerel Haberler Meteoroloji’den Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021