Yerel Haberler - 17.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, temel önceliğin “Avrupa'nın güvenliği ve Ukrayna’da barışın sağlanması” olmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.
Başkan Costa, Rusya’ya yönelik ekonomik baskının sürdürülmesi gerektiğini vurgularken, Ukrayna’ya da gerekli desteğin sağlanmasının önemini dile getirdi.
AB’nin Rusya’ya enerji bağımlılığını azaltmaya çalıştığını ve bu süreçte fiyat müzakerelerine girmediğini aktaran Costa, “Rusya ile gelecekte diyalog kurmaya hazırlıklı olmalıyız, ancak şu an bunun zamanı değil” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Costa, Macaristan’ın Ukrayna’ya fon sağlanmasını engelleme girişimlerine karşı üye ülkelerin sert tepki vermesi gerektiğini belirtti.
Belçika Başbakanı Bart De Wever ise Avrupa’nın Rusya ile ilişkilerini normalleştirerek ucuz enerjiye erişim sağlaması gerektiğini savundu ve bu görüşü paylaşan diğer liderlerin bunu açıkça dile getirmeye cesaret edemediklerini söyledi.
Yerel Haberler Yaşlılara Dijital İmkanlar Artırılacak
Yerel Haberler Türk tekvandosunun altın kızı Avrupa’yı fethetti
Yerel Haberler Dokuzkonak Köylüsünün “Sırat Köprüsü” Çilesi
Yerel Haberler Trabzonspor’dan final bileti! Müthiş geri dönüş
Yerel Haberler Termal’in UNESCO süreci belediye ile birlikte devam edecek
Yerel Haberler Konyaspor’dan Türkiye Kupası Finali açıklaması
Yerel Haberler Çelik açıkladı: Erzurum-Aşkale-Of-İyidere demiryolu hattı ile ilgili ortada resmi bir bilgi yok
Yerel Haberler Bilim insanlarından Dünya Kupası için sıcaklık alarmı
Yerel Haberler Başkan Güler’den deniz turizmine yeni hamle
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021