48 Mahallede İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

Aksaray Haberleri - 20.07.2017 - 14:30

“Özel donanımlı 5 araç ile48 mahalleyi baştan sona kadar ilaçlayan belediye ekipleri, ilaçlama sezonunda 4,5 ton ilaç kullanarak vatandaşların sineksiz ve haşeresiz bir yaz geçirmesini sağlıyor.”

Çevre ve insan sağlığına büyük önem veren Aksaray Belediyesi, sinek ve haşerelere karşı sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 5 araçlı ilaçlama ekibi, akşamları saat 19.00 ile 23.30 arasında 48 mahallede ilaçlama çalışması yapıyor.

Ekipler, İlaçlama çalışmalarına kenar mahallelerde besicilik faaliyeti yapan mandıra ve ahırlarda başladı. Ardından su birikintileri, kanallar da ilaçlanarak kontrol altına alındı.

İlaçlama kapsamında çöp alanları başta olmak üzere bit, pire, kene, fare, sivrisinek, karasinek, hamam böceği gibi tehdit oluşturacak haşerelerin bertaraf edilmesi hedeflendiği kaydedildi.

Yetkililer yaptıkları açıklamada “48 mahallede 5 araçla rutin olarak ilaçlama yapılmaktadır. Tüm mahaller aksam19: 00 -23.30 arası ilaçlama yapılıyor. İlaçlama araçlarımızın ikisi sulu sistemdir. Duman olmadığı için vatandaşlarımızda sanki ilaçlama yapılmadığı gibi algı oluşmaktadır. Serin havada yapılması gereken İlaçlama çalışmalarımız hafta sonları da devam etmektedir.” şeklinde konuştular

Yetkililer, yıl boyunca süren ilaçlama döneminde 4,5 ton ilaç kullanıldığını kaydettiler.

Aksaray Haberleri ATSO Üyeleri TÜYAP’ta Yapı Fuarına Katıldı

Aksaray Haberleri Aksaray Ticaret Merkezine Kavuşuyor

Aksaray Haberleri Lavanta Bahçemiz Tarım ve Turizmin Buluşma Noktası Oldu

Aksaray Haberleri Aksaray Sosyal Belediyecilikte Örnek Olmaya Devam Ediyor

Aksaray Haberleri Sığırların Solunum Hastalıklarına İlişkin Proje Destek Aldı

Aksaray Haberleri Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Aksaray Haberleri Macera Park Çok Yakında Yeni Sezona Merhaba Diyecek

Aksaray Haberleri Aksaray İHH 2024 Ramazan Faaliyetleri

Aksaray Haberleri Başkan Dinçer Çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğine Davet Etti

Aksaray Haberleri Yeni Belediye Hizmet Binasında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021