47 Öğrenci Ve 2 Öğretmen Yemekten Zehirlendi

Aksaray Haberleri - 25.05.2015 - 21:43

Aksaray’da 47 ilkokul öğrencisi ve 2 öğretmen yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Aksaray’ın Güzelyurt ve Ortaköy ilçelerindeki ilkokullarda eğitim gören 47 öğrenci ve 2 öğretmen, öğle yemeğinin ardından mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere müracaat etti. Yemekten zehirlendikleri belirlenen öğrenci ve öğretmenler Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öğrenci ve öğretmenler burada tedavi altına alınırken, yemeği Aksaray’da bir yemek firmasının dağıttığı öğrenildi. Zehirlenen öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Ayrıca; Nevşehir’de 100’e yakın öğrenci yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelerde tedavi altına alındı. Niğde’de taşımalı eğitimle öğrenim gören öğrenciler, okulda yedikleri yemekten zehirlendi. İlk belirlemelere göre yaklaşık 168 öğrenci ilçe hastanelerinde tedavi altına alındı. Öğrencilerin Aksaray’da bulunan bir yemek şirketinden gelen makarna, tavuklu bezelye ve ayran yedikleri öğrenildi. Diğer yandan köy muhtarları taşımalı öğrencilerin ailelerine duyuruda bulundu. Veliler, çocuklarını en yakın hastanelere götürüyor.

Aksaray Haberleri 29 ilde siber suç operasyonu

Aksaray Haberleri AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

Aksaray Haberleri Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Aksaray Haberleri Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Aksaray Haberleri Eğitimin geleceği ve kalite vizyonu zirvesi Şanlıurfa’da

Aksaray Haberleri Gazze’de can kaybı artıyor: Son bilanço 73 bin 58

Aksaray Haberleri Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı

Aksaray Haberleri Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu

Aksaray Haberleri AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu

Aksaray Haberleri Beypazarı Belediye Başkanı Kasap’dan, Çin Büyükelçiliği’ne ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021