47 Öğrenci Ve 2 Öğretmen Yemekten Zehirlendi

Aksaray Haberleri - 25.05.2015 - 21:43

Aksaray’da 47 ilkokul öğrencisi ve 2 öğretmen yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Aksaray’ın Güzelyurt ve Ortaköy ilçelerindeki ilkokullarda eğitim gören 47 öğrenci ve 2 öğretmen, öğle yemeğinin ardından mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere müracaat etti. Yemekten zehirlendikleri belirlenen öğrenci ve öğretmenler Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öğrenci ve öğretmenler burada tedavi altına alınırken, yemeği Aksaray’da bir yemek firmasının dağıttığı öğrenildi. Zehirlenen öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Ayrıca; Nevşehir’de 100’e yakın öğrenci yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelerde tedavi altına alındı. Niğde’de taşımalı eğitimle öğrenim gören öğrenciler, okulda yedikleri yemekten zehirlendi. İlk belirlemelere göre yaklaşık 168 öğrenci ilçe hastanelerinde tedavi altına alındı. Öğrencilerin Aksaray’da bulunan bir yemek şirketinden gelen makarna, tavuklu bezelye ve ayran yedikleri öğrenildi. Diğer yandan köy muhtarları taşımalı öğrencilerin ailelerine duyuruda bulundu. Veliler, çocuklarını en yakın hastanelere götürüyor.

Aksaray Haberleri Lavanta Bahçemiz Tarım ve Turizmin Buluşma Noktası Oldu

Aksaray Haberleri Aksaray Sosyal Belediyecilikte Örnek Olmaya Devam Ediyor

Aksaray Haberleri Sığırların Solunum Hastalıklarına İlişkin Proje Destek Aldı

Aksaray Haberleri Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Aksaray Haberleri Macera Park Çok Yakında Yeni Sezona Merhaba Diyecek

Aksaray Haberleri Aksaray İHH 2024 Ramazan Faaliyetleri

Aksaray Haberleri Başkan Dinçer Çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğine Davet Etti

Aksaray Haberleri Yeni Belediye Hizmet Binasında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Aksaray Haberleri Solaklı’da Bir İlk: Kadın Başkan Seçildi

Aksaray Haberleri Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021