Aksaray Haberleri - 30.08.2017 - 12:17
15 Temmuz Milli İrade Meydanında Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın Atatürk anıtına çelek sunmasıyla başlayan kutlamalarda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Üsteğmen Necip Uzun, 95 yıl önce bu gün 3 yıl süren onurlu bir kurtuluş mücadelesinin muhteşem bir zaferle sonuçlandığı bir gün olduğunu belirtti. Türk varlığına kast edenlerin 30 Ağustos 1922’de tarihe gömüldüğünü ifade eden Uzun; “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Şanlı Ordumuzla Anadolu’yu ebedi vatan yapmamızın 95. Yıl dönümü olan 26 Ağustos 1922 de başlayan Büyük Taarruz 4 gün sonra 30 Ağustosta kesin zaferle neticelenmiş bu zafer yüce Türk Ulusunun bağımsızlık aşkını Türk Ordusunun kudret ve kahramanlığını tarihe muhteşem bir şekilde kaydetmiştir” dedi.
Törende daha sonra Hazım Kulak Anadolu Lisesinden Abdülsamed Keskin, Arif Melendizli ve Jandarma Er Erhan Erbaş 30 Ağustos ve Mehmetçik isimli şiirlerini okudular. Askerlerin geçit töreninin ardından Vali Aykut Pekmez Valilik Makamında 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle tebrikleri kabul etti.
Vali Pekmez, 30 Ağustos zaferinin Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık yolundaki inancını, iradesini ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği şanlı bir zafer olduğunu belirterek, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
Törene Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammet Çetinkaya, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlker Akkaş, Aksaray Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Baro Başkanı Beytullah Coşgun, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Vurmaz, Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya ve Protokol Üyeleri, Gaziler, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Aksaray Haberleri Vali Ziya Polat’tan ADEM’e Anlamlı Ziyaret: “Eğitimin yaşı yok”
Aksaray Haberleri Kars Emniyetinden karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı kapsamlı bilgilendirme gerçekleştirildi
Aksaray Haberleri GSB Spor Okulları kapsamında tenis antrenmanları devam ediyor
Aksaray Haberleri Eğirdir gölü 10 santimetre yükseldi
Aksaray Haberleri Kars’ta “Polis Moral ve Motivasyon Gecesi” düzenlendi
Aksaray Haberleri Antalya Isparta ve Burdur’da kenevir üretimine resmen izin verildi
Aksaray Haberleri Ömer Gürsoy: Yetenek Var, Destek Yok: Anadolu’nun Tenis Gerçeği
Aksaray Haberleri Dereboğazı yolu için iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi
Aksaray Haberleri Sosyal medyada 15 yaş sınırı hazırlığı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021