2025-YÖKDİL/2 sınavı tamamlandı

Yerel Haberler - 27.07.2025 - 11:04

ANKARA-BHA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2025 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’nın (2025-YÖKDİL/2) ikinci oturumu, bugün Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

81 ilde, 87 sınav merkezinde uygulanan sınav için toplam 280 bina ve 4 bin 38 salon hazırlandı. Sınav saat 10.15’te başladı. Güvenlik gerekçesiyle, adayların binalara alınma işlemi saat 10.00 itibarıyla sona erdi.

2025-YÖKDİL/2’ye 97 bin 530 aday başvuruda bulundu. Adaylara, çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan sınav için 180 dakika (3 saat) süre tanındı. Sınavda, İngilizce dilinde fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında; Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde ise yalnızca sosyal bilimler alanında sorular yöneltildi.

Kimlik problemi yaşayan adaylar için de önlem alındı. Sınav günü, il ve ilçe nüfus müdürlükleri saat 10.00’a kadar açık tutularak adayların yeni kimlik belgesi temin edebilmesi sağlandı.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, sınav sonuçları 15 Ağustos 2025 Cuma günü açıklanacak. Sonuçlar, lisansüstü eğitim başvuruları ve yabancı dil hazırlık muafiyetlerinde sınav tarihinden itibaren 5 yıl geçerli olacak. Öğretim elemanı kadroları ile doçentlik başvurularında ise YÖKDİL puanlarının süresiz geçerliliği bulunuyor.

Yerel Haberler Başakşehir’deki kazada kalbi duran polis hayata döndürüldü

Yerel Haberler Sambo Avrupa Kurucular Kupası tamamlandı: Milli sporculardan başarı

Yerel Haberler Hekimhan’da halk konseri düzenlenecek

Yerel Haberler Malatya Genç Girişimcilik Akademisi eğitime başladı

Yerel Haberler Çin’in hayat hattı Türkiye’den geçiyor, Orta Koridor stratejik önemde

Yerel Haberler MAGİNER Başkanı Karademir: Kültür merkezi Malatya’nın ortak değeri olacak

Yerel Haberler Giresun Göksu Travertenleri ziyarete açılıyor

Yerel Haberler Eski banka çalışanından silahlı soygun girişimi

Yerel Haberler Malatya’da Kütüphane Haftası etkinlikleri başladı

Yerel Haberler Diyarbakır’da öğrencileri taşıyan servis kaza yaptı: 15 yaralı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021