Aksaray Haberleri - 09.07.2018 - 12:28
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı olarak MEYBEM tarafından verilen mesleki yeterlilik belgelerine ilişkin olarak ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş açıklama yaptı.
Son zamanlarda, bazı şahıs ve sınav merkezlerinin “ikinci el araç alım satımı ile iştigal eden galeri sahibi üyelerimizi ziyaret ederek”, TOBB MEYBEM ile protokol imzaladıklarını ve mesleki yeterlilik sınav başvurularının kendilerine iletilmesini istediklerinin tespit edildiğinin altını çizen ATSO Başkanı Göktaş yaptığı açıklama da; “ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize bağlı olarak mesleki yeterlilik sınavları düzenleyen MEYBEM İkinci El Araç Alım Satım İşleri Mesleki Yeterlilik Sınavları ile ilgili hiçbir firma şahıs kurum kuruluş ile protokol imzalanmamış olup, sınavlar bizzat TOBB MEYBEM tarafından gerçekleştirilecektir.
Ağustos ayında yapılması planlanan sınavların başvuruları ilimiz genelinde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından alınacak olup, sınavlar TOBB MEYBEM tarafından yapılacaktır.
Bu anlamda bir konuda altını çizmek istiyorum ki İkinci el motorlu kara taşıtları alım satımı yapan üyelerimiz için “Mesleki Yeterlilik Belgesi” zorunluluğu henüz başlatılmamıştır.
İkinci el araç alım ve satım yapan üyelerimize ve firmalarımıza önemle duyururuz ”Dedi.
Aksaray Haberleri Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu
Aksaray Haberleri Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat
Aksaray Haberleri Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti
Aksaray Haberleri Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi
Aksaray Haberleri Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci
Aksaray Haberleri Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti
Aksaray Haberleri “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı
Aksaray Haberleri Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı
Aksaray Haberleri Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı
Aksaray Haberleri Ekmek meselesi ATSO gündeminde
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021