Yerel Haberler - 17.07.2025 - 18:28
KARS-BHA
15 Temmuz Demokrasi Meydanı (Eski Emniyet Müdürlüğü önü)’nde düzenlenen programa Kars Valisi Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Program, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve 15 Temmuz şehitleri için dualar edildi. Etkinlik boyunca 15 Temmuz gecesine ait görüntüler ve konuşmalarla, hain darbe girişimine karşı verilen mücadele bir kez daha hatırlatıldı.
Vali Ziya Polat konuşmasında, “15 Temmuz, aziz milletimizin iradesine sahip çıktığı, demokrasiye bağlılığını canı pahasına ortaya koyduğu bir direnişin adıdır. Bugün burada bir kez daha görüyoruz ki bu ruh dimdik ayakta,” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Adem Çalkın da konuşmasında, 15 Temmuz gecesi gösterilen kahramanlık ve fedakârlığın asla unutulmayacağını vurguladı.
Program kapsamında düzenlenen çeşitli etkinlikler ve “Demokrasi Nöbeti” ile gece geç saatlere kadar devam eden anma töreni, tüm camilerden selaların okunmasının ardından birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.
Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu
Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı
Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak
Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu
Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz
Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021