15 Temmuz davalarında hüküm verildi: Tüm 289 dava karara bağlandı

Yerel Haberler - 14.07.2025 - 8:47

ANKARA – BHA

Darbe girişiminin yaşandığı gece başlatılan soruşturmalarla birlikte savcılıklar harekete geçmiş, darbeciler hakkında gözaltı ve tutuklama kararları alınmıştı. Süreç içinde, FETÖ’nün sivil yapılanmasında yer alan isimlerle birlikte sözde “Yurtta Sulh Konseyi” üyeleri hakkında da davalar açıldı.

Karara bağlanan davalarda toplam 4 bin 891 sanık çeşitli cezalara çarptırıldı. Bunlardan 1.634’ü ağırlaştırılmış müebbet, 1.366’sı müebbet, 1.891 sanık ise süreli hapis cezası aldı. Öte yandan 2.870 sanık beraat ederken, 964 sanık hakkında “ceza verilmesine yer olmadığı” yönünde karar verildi.

Yargıtay süreci devam ediyor

İlk derece mahkemelerinde hükme bağlanan dosyalardan 224’ü Yargıtay tarafından onandı. Diğer dosyalar ise halen temyiz aşamasında değerlendiriliyor.

Yüksek rütbeli sanıklar cezalandırıldı

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan 1.634 kişiden 85’i general ve amiral, 1.116’sı subay, 392’si farklı rütbelerdeki askerler, 9’u polis, 32’si sivil olarak kayıtlara geçti. Müebbet hapis cezası verilen 1.366 sanık arasında da 24 general ve amiral ile birlikte çeşitli rütbelerde subay, polis ve sivil sanıklar yer aldı.

“Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “anayasal düzeni ihlale yardım” suçlarından hapis cezası alan 1.891 kişi arasında 26 general ve amiral, 776 subay, 156 polis ve 31 sivil bulunuyor.

Yerel Haberler Galatasaray, Başakşehir karşısında serisini sürdürmek istiyor

Yerel Haberler Trafik polislerine zorlu parkurda sürüş eğitimi veriliyor

Yerel Haberler Kuzey Kore’den Japon Denizi yönüne çok sayıda balistik füze denemesi

Yerel Haberler Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı

Yerel Haberler Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı

Yerel Haberler Kocaeli’de penaltı tartışması: Selçuk İnan kulübeyi soyunma odasına götürdü

Yerel Haberler Yurt dışına kaçan 45 firari suçlu Türkiye’ye iade edildi

Yerel Haberler Devlet Bahçeli’den İlber Ortaylı için taziye mesajı

Yerel Haberler MHP Milletvekilleri ve MYK üyeleri Beşiktaş Başkanı Serdar Adalı’nın Ankara İftarında Bir Araya Geldi

Yerel Haberler Çelik: İHA ve SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmek beka meselesi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021