10 yeni otobüs EGO filosuna katıldı

Yerel Haberler - 14.05.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araç filosunun yaş ortalamasını düşürerek Başkentlilere daha konforlu, güvenli ve çevreci ulaşım hizmeti sunmak amacıyla yeni araç yatırımlarına devam ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü’nün öz kaynakları ile yeni alınan 10 adet dizel yakıtlı solo tip otobüs, toplu taşıma araç filosuna dâhil edildi.

2019’dan beri alınan otobüs sayısı 534’e yükseldi 

Alınan yeni otobüslerle birlikte, EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde Ankara genelinde hizmet veren toplam otobüs sayısı 1964’e; 2019-2026 yılları arasında filoya dâhil edilen yeni otobüs sayısı ise 534’e yükseldi.

Otobüsler son teknolojiye sahip 

12 metre uzunluğunda olan solo tip otobüsler; 27 oturma ve 72 ayakta olmak üzere toplam 99 yolcu kapasiteli, Euro 6 çevreci motor teknolojisine sahip olan klimalı, alçak tabanlı ve engelli erişimine uygun özellikleriyle kent ulaşımında yolculara hizmet verecek.

Yeni araçlarda; yolcu bilgilendirme ekranları, araç içi ve dış çevresini gösteren kamera sistemleri ile güvenli sürüş ve seyahat deneyimi için gelişmiş donanımlar da yer alıyor. Toplu taşıma filosunun her geçen gün genişletilerek vatandaşın daha refah ve konforlu bir ulaşıma kavuşması ve memnuniyetinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Yerel Haberler Körfez’de kara taşımacılığı öne çıktı

Yerel Haberler Aziz Yıldırım’dan sürpriz yerli hoca hamlesi!

Yerel Haberler Baharın simgesi sakuralar çiçek açtı

Yerel Haberler Rize-Artvin Havalimanı 4 yaşında

Yerel Haberler Mourinho ve Kerem krizi! Sarı-lacivertlilere milyon euroluk ceza

Yerel Haberler MSB’den deniz yetki alanları mesajı: Haklarımız korunmaya devam edecek

Yerel Haberler TCMB rezervlerinde 6 milyar dolarlık artış

Yerel Haberler Artvin’de ‘’Anne Dostu Hastane’’ sayısı 3’e ulaştı

Yerel Haberler Türkiye’deki En Büyük Kentiçi Parkı Tamamlandı

Yerel Haberler Hemşin-Çamlıhemşin yolunda ilk tünel ve köprü ulaşıma açıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021