YÖK: 2025’te 398 araştırmacı Türk üniversitelerinde görevlendirildi

Yerel Haberler - 23.01.2026 - 11:45

ANKARA-BHA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), nitelikli insan kaynağının yükseköğretim sistemine kazandırılmasına yönelik uygulamalar kapsamında 2025 yılında 398 araştırmacının üniversitelerde görevlendirildiğini açıkladı. Görevlendirmeler, Yükseköğretim Kanunu’nun Ek-46 ve Ek-34’üncü maddeleri çerçevesinde gerçekleştirildi.

Yurt içi ve yurt dışından başvurular onaylandı

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, Ek-46’ncı madde kapsamında, dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumlarından 114 araştırmacının başvurusu kabul edildi. Bu araştırmacılar, Türkiye genelinde 38 farklı üniversitede kısmi zamanlı olarak görevlendirildi. Görevlendirilen araştırmacıların 24’ünün profesör unvanına sahip olduğu bildirildi.

AR-GE projelerinde 284 araştırmacı görev aldı

Kanunun Ek-34’üncü maddesi kapsamında ise 2025 yılında 284 doktoralı araştırmacının AR-GE ve tasarım projelerinde istihdam edilmesine onay verildi. Bu araştırmacıların 187’sinin programa ilk kez başvuranlardan oluştuğu, 97’sinin ise görev süresinin uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, uygulamaların üniversite-sektör iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini ifade ederek, bu süreçlerin yükseköğretim sisteminde proje temelli üretimi desteklediğini kaydetti.

Yerel Haberler 28. Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali, 28 Haziran’da gerçekleşecek

Yerel Haberler AJet’ten Babalar Günü’ne özel yüzde 30 indirim

Yerel Haberler Moskova çevresinde İHA alarmı: Rusya 84 hava aracını düşürdüğünü açıkladı

Yerel Haberler Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında karar verildi

Yerel Haberler Battalgazi Belediyesi’nden esnafa temiz çalışma ortamı

Yerel Haberler Fenerbahçe’de Muriqi dönemi yeniden başladı

Yerel Haberler MEB’den öğrencilere etkinlik haftası: Karne öncesi eğlenceli final

Yerel Haberler Elazığ’da ruhsatsız silah operasyonu: 5 tabanca ele geçirildi

Yerel Haberler UDSP yabancı dil sınavı için giriş belgeleri yayımlandı

Yerel Haberler Adalar Belediyesi soruşturmasında 42 kişi adliyeye gönderildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021