Yedi ASÜ’lü Bilim İnsanları Listesinde

Ana Manşet - 18.10.2023 - 16:39

Stanford Üniversitesi, dünya genelinde bilimsel üretkenlik bakımından ilk yüzde ikilik dilime giren akademisyenleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” başlıklı bir raporla kamuoyuna duyurdu. Aksaray Üniversitesinden (ASÜ) yedi akademisyen ilgili listede yer alma başarısı gösterdi.

“Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” şeklinde iki kategoride hazırlanan liste, 22 anabilim dalı ve bunlara bağlı 176 alt bilim dalından oluşuyor. Nitelikli yayın sayısı, atıflar, makalelerin yer aldığı dergilerin etki değerleri, h-indeks, hm-indeks, patent sayısı gibi somut akademik ölçütler kullanılarak hazırlanan liste, alanın en prestijli çalışmalarından birisi olarak kabul ediliyor. ASÜ Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Talat Baran, Doç. Dr. Tolga Taner, Prof. Dr. Mehmet Fatih Kandemir, Prof. Dr. Mustafa Sönmez, Doç. Dr. Nuray Yılmaz Baran ve Doç. Dr. Şükrü Dursun “Yıllık Etki;” Doç. Dr. Talat Baran ve Prof. Dr. Mustafa Işık ise “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde listede yer aldı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan ASÜ’lü akademisyenleri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Ana Manşet ATSO Üyeleri TÜYAP’ta Yapı Fuarına Katıldı

Ana Manşet Aksaray Ticaret Merkezine Kavuşuyor

Ana Manşet Lavanta Bahçemiz Tarım ve Turizmin Buluşma Noktası Oldu

Ana Manşet Aksaray Sosyal Belediyecilikte Örnek Olmaya Devam Ediyor

Ana Manşet Sığırların Solunum Hastalıklarına İlişkin Proje Destek Aldı

Ana Manşet Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Ana Manşet Macera Park Çok Yakında Yeni Sezona Merhaba Diyecek

Ana Manşet Aksaray İHH 2024 Ramazan Faaliyetleri

Ana Manşet Başkan Dinçer Çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğine Davet Etti

Ana Manşet Yeni Belediye Hizmet Binasında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021